HAFTANIN BİR GÜNÜ MAKAS BIRAKACAKLAR!

Berberler ve kuaförler yeni yılda haftanın bir günü tatil uygulamasına geçecek. Tam çözüm sağlandığı için, ertelenen karar kesinleşti.

Tarih: 28.12.2022 12:39
HAFTANIN BİR GÜNÜ MAKAS BIRAKACAKLAR!

 Yeni uygulama ile; zihin ve beden sağlığının korunacağı, motivasyon ve performans kalitesinin artacağı, aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanacağına inanılıyor. 

Talha KOCA

Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları işletmecileri, geçtiğimiz Ekim ayında Valilik kararnamesiyle haftanın 1 günü tatil kullanmaları ve dükkanların kapalı kalması için karar almıştı. Tatil günün belirlenmesi için sandığa giden esnaf, oy birliği ile “Pazar” gününün tatil olması konusunda aralarında anlaşma sağlamıştı. Ancak yapılan çalışmaların bir türlü tamamlanamamasından dolayı ertelenen karar, sonunda kesinleşti. 

KARARI BAŞKAN DUYURDU

EBKGSEO Başkanı Emre Torungil, yaptığı açıklamalar da tatil günü uygulamasının 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayacağını duyurdu. Torungil, “Sektörümüz için oldukça uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçmesi düşünülen, odamız bünyesine bağlı olan işletmecilerin haftanın bir günü kapalı kalarak tatil yapması yönündeki karar, hazırlıkların tamamlanamaması nedeniyle ertelenmişti. Şu an itibariyle tüm eksikler giderildi ve taleplerimiz doğrultusunda mülki idare amirlerimiz tarafından belirlenen günlerde odamıza bağlı esnafın hafta da bir tatil yapması yönündeki karar 1 Ocak 2023 itibariyle başlanmasına karar verilerek, uygulamanın başlaması kesinleşti.” dedi.

"AİLE BAĞLARININ GÜÇLENMESINE KATKI SAĞLAYACAK"

Alınan karar neticesinde sektörde devamlı olarak ayakta çalışan esnaf arkadaşlarının hafta da bir gün dinlenmesi için  başlayacak uygulamadan hoşnut olduğunu belirten  Başkan Torungil “TESK, TOBB desteği ve Türkiye Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyon’umuzun talebi ile Ticaret Bakanlığımızca alınan bu karar, oda bünyemize bağlı esnafın ve çalışanların en azından hafta da bir gün dinlenme ve sosyalleşmelerine imkan tanımış olup, bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına ve aynı zamanda motivasyon, performans, kalitesinin artmasına daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlamıştır.” açıklamalarında bulundu. Tatil uygulamasının başlamasıyla birlikte sektörde yer alan işletmeciler için istirahat günün eşit şekilde uygulanmasıyla birlikte haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramalarının da engelleneceği aktarıldı.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Başlayacak olan tatil uygulaması için emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Torungil “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında bizlere kazandırdıkları bu sosyal hak dolayısıyla başta Ticaret Bakanımız Dr. Mehmet Muş olmak üzere, İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya  Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan'a, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, TESK Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e, Türkiye Berberler Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanımız Sayın Bayram Karakaş'a, valilerimiz ve kaymakamlarımıza aynı zamanda uygulamaya geçirecek tüm sektör çalışanlarımıza teşekkür ederim. İnanıyorum ki bu uygulama sektörümüz için bir milat olarak her daim hatırlanacaktır.” İfadelerine yer verdi.