Hakem Gelişim Semineri Erzurum’da Tamamlandı

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 14-15 Ekim tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirdiği hakem gelişim semineri tamamlandı.

Tarih: 15.10.2023 17:16
Hakem Gelişim Semineri Erzurum’da Tamamlandı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Türkiye Kayak Federasyonu Hakem İşleri Sorumlusu ve Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Genel Sekreteri Engin Ulukan, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum’da gerçekleştirilen Hakem Gelişimi Semineri hakkında açıklamalarda bulundu. Ulukan, seminere Erzurum’dan 64 hakemin katıldığını, Türkiye’de ise gerçekleşecek olan bu seminerlere 280 hakemin katılacağını aktardı. Hakem gelişim seminerlerinin Bursa’da geçtiğimiz hafta tamamlandığını bu hafta Erzurum’da tamamlandığını ve gelecek haftalarda da Bitlis ve Kayseri’de gerçekleştirilerek tamamlanacağını söyledi. Ulukan, seminer veren hocaların Uluslararası Kayak Komitesi üyesi olduklarını, seminerlerin verimli, güzel ve giderek ciddiyet kazandığını ifade etti.

Hakem Gelişim Semineri’ne 64 Hakem Katıldı

“Türkiye Kayak Federasyonu Hakem İşleri Sorumlusu’yum. Aynı zamanda da Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Genel Sekreteri’yim. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Hakem gelişim Semineri’nin 14-15 Ekim 2023 tarihi ile Erzurum’da yapıp tamamladık. Kayaklı koşuda Özkan Koyuncu FİS Delegesi, Doçent Doktor Metin Polat FİS Delegesi, Serdar Özger snowboardda FİS Delegesi olarak derslerini verdiler. Bunun yanında Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Koçak, Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu ve ben olmak üzere hakem gelişim seminerimizi gerçekleştirdik. Cumartesi ve pazar günü gerçekleşen seminerimize Erzurum’dan 64 hakem katılım sağladı.” 

Seminerler Bursa, Erzurum, Bitlis ve Kayseri’de Olacak

“Bu seminerlerimizi geçen hafta Bursa’da, bu hafta da Erzurum’da yaptık. Bir dahaki hafta sonu Bitlis’te, kasım ayının başında da Kayseri’de hakem gelişim seminerimizi gerçekleştireceğiz. Böylece, hakem gelişim seminerlerimizi tamamlamış olacağız. Erzurum’da hakem seminerlerine 64 kişinin katılım sağlaması iyi bir sayı. Totale vuracak olursak, seminerlerimize katılacak hakem sayımız 280 olacak. 280 kişi hakem katılımının olması da Erzurum’dan 64 hakemin katılım göstermesi de iyi bir sayı. Türkiye’de kayak, günden güne gelişmekte. Milli Takımlarımız, yurt dışında kamplarını sürdürmekteler. Kayakla atlama branşında bayağı iyi neticeler aldık. Sporcularımız genellikle madalya almaya başladılar. Kayak sporu, şu anda bir gelişim aşamasında. Hocalarımızın sayesinde hakem gelişim seminerlerinin gayet verimli geçtiğine inanıyorum. Bu hocalarımız, Uluslararası Kayak Komitesi üyeleri. Hocalarımızın oradan öğrendikleri bilgileri, değişen ve eklenen yeni kuralları hakemlerimize anlattılar. Bu seminerlerimizin gayet verimli, güzel geçtiğini ve ciddiyet kazandığına inanıyorum. Hakemlerimize başarılar diliyorum.”