Haksız rekabet

Et ve Süt Kurumu kasaplara darbe vuruyor

Tarih: 23.09.2023 16:11
Haksız rekabet

www.erzurumgnebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş 

Halka hizmet veren Et ve süt kurumu kasapların işlevini olumsuz etkileyerek 30 dükkânın kapatılmasına neden oldu. 

Etleri doğru şekilde kesip en taze ve iyi muhafaza edilmiş şekilde halka ulaştırmak için mesleklerini icra eden kasaplar, et ve süt kurumunun et satışını piyasanın altında satmasıyla önemini kaybediyor. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “Et ve süt kurumu Erzurum’da maliyeti fazla olan bir eti halka ucuza satarak haksız ticaret ve haksız rekabet yapan bir firmadır”. İfadelerini kullandı. 

Ejder, “Et ve süt kurumu Erzurum’da maliyeti fazla olan bir eti halka ucuza satarak haksız ticaret ve haksız rekabet yapan bir firmadır. Piyasayı berbat ederek esnafa çok büyük zarar veriyor ve biz kasaplarda bu haksız rekabetin karşısında yok oluyoruz. Düne kadar 60-70 tane kasabımız varken bugün 30 tanesi kapandı geriye kalanlarda kapanacak bunun nedeni ise maliyeti fazla olan bir ürünü ucuza satmak bize kazanç sağlamıyorken et ve süt kurumuna tahsis edilen ürünlerin ucuza satılması da onlara zarar ettirmemesiyle alakalı. 

et balık kurumuna sert eleştiri 

Esnafı yok etmek yerine böyle bir ilke böyle bir anlayış varsa devlet o ürünleri kasaplara versin, kota koysun, kar imajımızı koysun bizler satalım. Biz bugün işçi bulamıyoruz bu meslekte kimse yetişmiyor kimseyi geçtim kendi çocuklarımızı çalıştıramıyoruz çünkü iş yapamadığımız için sigorta ödeyemiyoruz, çocuğumuzun cebine harçlık koyamıyoruz, işçinin parasını veremiyoruz. Bugün Erzurum’un en iyi kasabı bile tezgâhında 10 kilo et satabiliyor. Bizler elektrik mi ödeyelim, su mu ödeyelim, fatura mı ödeyelim, kira mı ödeyelim,  çoluğumuzu çocuğumuzu mu geçindirelim bilmiyoruz. Bizler kasap olarak 40-45 senedir bu işin içinde emek vermişken vatandaş da et ve süt kurumundan aldıkları eti çektirmek için geliyorlar. Kasapları bu şekilde bitirdiler devlet büyüklerinden de kimse cevap vermiyor derdimize çare olmuyorlar.”