Hala önem vermiyoruz

Erzurum´da çoğu evde kullanılan kombi bakım oranı hala çok düşük. Vatandaş, bir sorun çıkmadıkça kombi bakımı yaptırmıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hala önem vermiyoruz

Kış mevsiminin sonlarına yaklaştık. Erzurum´da insanlar en çok ısınma problemleriyle sorun yaşadı. Özellikle doğalgaz kullanan vatandaşlar yüksek faturalara isyan etti. Yine bu durumla ilişkili olarak ısınma problemiyle de sıkıntı yaşadı. Ancak yaşanan bu problemlerin temelinde önemsememe durumu yatıyor.

FATURALAR ARTTI

Bazı evlerde ısınma, mutfak, banyo, bazı evlerde de mutfak ve banyo olarak kullanılan doğalgaz, insanlara büyük kolaylıklar sağlıyor. Isınmak için kullanılan doğalgazda en büyük sıkıntı, özellikle son bir yılda yüksek faturalar oldu. Kombi üzerinden ayarlamaları yaptığımız doğalgaz, eğer dikkat edilmezse hem tehlikeli olabiliyor hem de yüksek faturalar oluşabiliyor.

BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİK

Kombi alanında uzman kişiler, insanlara kombi bakımının önemini yıllardır aksettiriyor. Fakat insanların bu anlamda duyarsızlıkları hala sürüyor. Bir kombi kullanılmaya başlandıktan sonra düzenli olarak birkaç yılda bir bakım yapılması gerekiyor. Eğer bakımlar yapılmazsa fazladan enerji kaybı, fazla gaz kullanımı ve tehlike oluşturacak sıkıntılar doğabiliyor.

SORUN OLMASINI BEKLİYORUZ

Hem medya hem de çeşitli bilgilendirme yollarıyla vatandaşa ulaşmaya çalışan uzmanlar, kombi bakımının ertelenmemesi gerektiğini söylüyor. Vatandaş ise bu duruma karşılık, ?Şimdilik gerek yok´ diyerek tepki veriyor. Kombilerde herhangi bir problem oluşmadan, kombi bakımını gereksiz gider olarak gören vatandaş, sorun çıktıktan sonra ise daha fazla masrafın oluşmasından yakınıyor.

GÜVEN VE KAZANÇ SAĞLAYABİLİRİSİNİZ

Isınma ve kullanmanın en temiz ve kolay yöntemi olan doğalgaz kombi kullanımı olduğunu belirten Kombi Bakım Uzmanı Recep Gülmez, kombi bakımına dikkat çekti. Gülmez, ?İnsanlar güvenli ve kazançlı bir fatura için doğalgaz cihazlarının bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Bakımı yapılmayan kombiler, sadece doğalgazı değil, cepleri de yakıyor. Bakımı yapılmayan kombi ve kombi bacaları, insanların can güvenliğini de tehdit ettikleri gibi, ekonomik anlamda da kayıplar oluşturuyor.? dedi.

DUYARLI OLUN!

Kombi bakımında dikkat edilmesi hususları sıralayan Uzman Gülmez, ?Evlerde ısı yalıtımı yapılmalı, dış ortamda kışın antifriz konulmalı, donmaya karşı önlem alınmalıdır. Cihazın yanma hanesi, fan gibi bölümlerindeki tozlar düzenli olarak temizlenmelidir. Kombi bakımları her yıl en geç 2 yılda bir yapılmalıdır. Aksi halde bakımsız kalan kombiler hem havayı kirletiyor, hem de yakıt tüketimini arttırıyor. İnsanlarımız kombi bakımını fazla para ödememek için kombisine gerekli bakımı maalesef yaptırmıyor. Fakat bakımsız kombiler yüzünden zaman içerisinde boş yere parası gidiyor. Erzurum´daki doğalgaz kombi kullanıcılarını duyarlı olmaya ve kombilerine mutlaka bakım yaptırmayı öneriyoruz.? diye konuştu.