HALI SATIŞLARINDAKİ ARTIŞ ESNAFI ZORA SOKTU

Vatandaşın alım gücünün daha da düşmesine neden olan zamlar esnafın da iş yapamaz duruma soktu.

Tarih: 27.02.2024 09:49 Güncelleme: 27.02.2024 13:47
HALI SATIŞLARINDAKİ ARTIŞ ESNAFI ZORA SOKTU

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Son yapılan yüksek zamlar birçok kalem ve üründe fiyat artışına yol açtı. İğneden ipliğe her şeyin ateş pahası olduğu kentte evlerin olmazsa olmazı halılar da zamlardan doğrudan etkilendi. Kışlık, yazlık ve mevsimlik halıların fiyatı son haftalarda üst üste gelen zamlarla birlikte oldukça arttı.

Zam üstüne zam vatandaşla birlikte esnafında zor günler geçirmesine ve alım gücünün düşmesine neden olurken halı satıcıları sürekli yenilene fiyatlar karşısında zor duruma girdiklerini söyledi. 

Halı esnafı,”  Halı fiyatlarına zam geldi. Bu da bizim satışlarımızın düşmesine neden oldu. Şuanda bir halı fiyatı 1 Milyon TL’den satışa sunuluyor.  Elektrik, su ve diğer masraflar artınca kar oranımız düştü. Satışlarda sıkıntı yaşıyoruz şuanda. Müşteriye fiyat verirken çekinerek fiyat veriyoruz. Fiyatlar günlük değişiyor. Zamlar tüm sektörleri etkilediği gibi halı sektörünü de etkiledi. Zamlar nedeniyle işlerde düşüş yaşanmaya başladı. Bu durum karşısında vatandaşın alım gücü de zayıfladı. Yapılacak olan zamların geri çekilmesidir. Elektrik, su, akaryakıt, yağ gıda gibi ürünlerdeki zamlar geri çekilirse sektör rayına oturur.  Nerdeyse her gün her şeye zam geliyor. Vatandaş evine artık bir halı dahi alamıyor. Zam nedeniyle fiyatlar arttığı için satış yapamıyoruz, işlerimiz çok durgun. Elimizdeki ürünü, malı satmasak daha karlıyız. Çünkü bugün satacağımız bir ürün ya da malı bir saat sonra aynı fiyata alamıyoruz. Üstüne para eklememiz gerekiyor. Yani sattığımız malın yerini aynı fiyatla alıp dolduramıyoruz.”