Halk ekmeğe yoğun ilgi

Erzurum’da 2023 yılı içinde 4,5 TL’den 6, TL’ye çıkarılan 200 gram ekmek, 19 Ocak 2024 tarihi itibari ile 7,5 TL olurken vatandaş halk ekmeğe yöneldi.

Tarih: 13.02.2024 12:56
Halk ekmeğe yoğun ilgi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Özellikle B grubu vitaminlerini içerisinde bulunduran ekmeğin tüketimi Şehrimizde fazla olup enerji ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanıyorken, fiyatların artması nedeniyle vatandaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında imzalanan ve Kooperatif marketlerde 4 lira üzerinden satışa sunulan Halk Ekmeklere yöneldi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyetlerine devam eden Erzurum Halk Ekmek Büfeleri şehrin farklı farklı noktalarında aktif olarak satış yapıyorken, Çölyak Hastaları için Glutensiz halk ekmeklerinden, Somuna, simitten poğaçaya kadar birçok ürün hizmeti sunan büfelerin önü de ekmeğin 4 TL üzerinden satışa sunulmasıyla kuyruklar oluşuyor. 

Vatandaş ise hem ceplerinin hem de sağlıklarının düşünüldüğü halk ekmek yerlerinde sıra beklerken, “daha uygun fiyata günlük taze ekmek alabildikleri için memnun kaldıklarını ifade ederken, ürün satışını yapan vatandaş ise talebin çok yoğun olduğunu belirterek özellikle sabahları uzun uzun kuyruklar oluştuğunu aktardı.