Halka hizmet için Yarı fiyatına ürünler

Tanzim satış mağazaları halka hizmet vermek için yarı fiyatına ürün satışı yapıyor.

Tarih: 18.12.2023 23:56
Halka hizmet için Yarı fiyatına ürünler

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Parekende ürün sataşı yapmayan TMO, Halka hizmet olsun diye piyasanın yarı fiyatına satışlar yapıyor.  Öyle ki yarım kilo fındığın 100 TL olarak satıldığı Toprak Mahsulleri Ofisi Tanzim Satış Mağazalarında, Pirincin kilosu 25 TL üzerinden 5 kiloluk veya 2 kiloluk paketlerde satılıyor. Yine ezme, çikolatalı fındık kreması, kuru üzüm, Ayçiçek yağı, Krokan, kırmızı mercimek ve pekmez gibi ürünlerde yarı fiyatından halka sunuluyor.

Bu kadar uygun fiyata satışı yapılan ürünler hakkında konuşan yetkililer ise, “yarı fiyatına satışını yaptığımız ürünlerin daha çok kişiye ulaşması için Tarım Kredi marketlerinde de satışa sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.

Sadece fındık ve pirinçten ibaret olmadığının altını çizen yetkililer, “TMO’nun yapmış olduğu ürün alımları arasında piyasada kalan kayısı, üzüm gibi ürünlerde hem değerlendirilmesi hem de halka daha uygun şekilde satılması amacıyla alıyoruz” dediler.

Yetkililer, piyasanın çok altında fiyatlandırıldığı için satış noktalarının tıklım tıklım olduğuna değinirken, TMO satış mağazaları vatandaşların tercihleri arasında hatta öyle ki sabah işe gitmeden veya iş çıkışı eve gitmeden önce buraya uğrayıp almasalar bile ki almadan giden çok az, bakıp gidiyorlar. Çoğu zaman kapılar hiç açılmadan kapının önünde bekliyorlar” şeklinde konuştular.