Halterde 9 Milli Sporcu

Türkiye Halter Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Hüseyin Çelik, halter hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 04.10.2023 19:46
Halterde 9 Milli Sporcu

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

1986’da halter ile tanışan, Hüseyin Çelik yaklaşık 37 yıldır halterin içinde bulunurken, Halter Milli Takımı’nda bazı dönemlerde antrenörlük görevleri aldı. Vatandaşların haltere büyük ilgisi olduğunu söyleyen Hüseyin Çelik, vatandaşları salona beklediğini ve ilgisi olan vatandaşları profesyonelce çalışmalara katılmaya davet etti.

Hüseyin'in Çelik, “1985 yılında güreşe başladım 1 yıl güreş yapıp daha sonrasında 1986’da halterle tanıştım. 1986 yılında haltere başladım. Halterde, 10 yıllık bir aktif sporculuk dönemim oldu. O süreçte 10 yıl kadar aktif spor yaptım. Bu 10 yıllık süre zarfında hem aktif halter sporcusu idim, hem de halter antrenörlüğü yaptım. Daha sonra halteri bırakıp, askere gittim. Askerden döndükten sonra, 1998 yılında halter antrenörlüğüne başladım. Yaklaşık 25 yıldır aktif antrenörüm, 10 yılda sporla ilgilendim. Erzurum’dan benim çalıştığım süre zarfında Halter Milli Takımı’na 9 sporcu gitti. 2007 yılında da Erkek Halter Milli Takımı’nda antrenörlük yaptım. 2 yıl önce de Kadın Halter Milli Takımı’nda görev yaptım. Erzurum’dan yetişen sporcularımız ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarıştılar. Şu anda Erzurum’da yaklaşık olarak lisanslı 20 halter sporcumuz bulunuyor. Erzurum'dan, Türkiye’de derece almış sporcular yetişti.”

Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor

“Daha öncelerinde kent meydanında yaptığımız gösterilerde vatandaşlarımızın büyük ilgisi ile karşılaştık. Biz de vatandaşlarımıza diyoruz ki, “ilgisi olan vatandaşlarımız gelin, lütfen spor salonlarımızda profesyonel olarak antrenman yapalım.” Halter salonumuz, 15:00-19:00 saatleri aralarında hafta içi her gün açıktır.”

Ferdi Spor Branşlarına da Sponsor Desteklerini Bekliyoruz

“Halter salonumuz, Erzurum Kapalı Spor Salonu’nun yanında ve antrenmanlarımız da gerçekleşmektedir Bütün vatandaşlarımızı salonumuza bekliyoruz. Malzeme ve çalışma alanında yana bir sıkıntımız yok. Takım sporlarında sponsorluk konusundaki büyük destekler var, sponsor desteklerini ferdi spor branşlarına da bekliyoruz.”