HAM MADDE VAR, FABRİKA YOK!

Erzurum’da çalışmak istediği halde iş bulamayan gençlerin ve yetişkinlerin, bulundukları durum hakkında görüş ifade eden vatandaştan iş sahası yok açıklaması.

Tarih: 18.08.2023 23:52 Güncelleme: 18.08.2023 23:57
HAM MADDE VAR, FABRİKA YOK!

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl

Bulunduğu bölge itibariyle ticaret ve hizmet fonksiyonları, tarım veya hayvancılığı öne çıkarırken, iş sahasının oluşturulmayarak, işlenmemiş ya da yarı işlenmiş ürünleri insan, makine ve benzeri araçlar kullanarak, üretime, kullanıma ve tüketime hazır bir duruma getiren sanayi kuruluşunun olmaması işsizlik sorununu ortaya çıkarırken aynı zamanda hayvancılığı ve çiftçiyi de bitiriyor. 

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız vatandaşlar, “ iklim şartlarından dolayı üretilebilir ürünlerin insan gücünden ya da kol gücünden ziyade, üretimin daha çok yapılması açısından makinelere, dayanıklı tarım araçlarına ve tarım ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Ürünlerin işlenebilme ve hazır hale getirilme noktasında ise fabrikalara ihtiyacımız var. Yani ürünleri toplama da makinelerin aktif çalışma yapması gerekirken ürünlerin üretilmesinde bizlerin, vatandaşların aktif çalışması gerekmektedir.”

“Fabrikaların açılması Erzurum’da ki işsizlik sorununu bir nebzede olsa ortadan kaldırarak tarım ve hayvancılıkta gelişme gösterebilir çünkü gıda en temel ihtiyacımız ve bunları Türki’ye için üretmek, kendi insanımız için üretmek bizlerin görevi olmalı.”

“köylerde ki gençlerimiz asgari ücret için şehire geliyor, şehirdeki iş sahası yok iş bulamıyor diye diğer şehirlere gidiyor, büyük şehirdeki gençler geçinemiyor diye başka ülkeye gidiyor. Ülke olarak kırsalda kentsele, kentlerden de ülkelere göç veriyoruz.”