HASTA VE YAKININA MDB HİZMETİ!

Anlamlı projeler ve uygulamalarla adından söz ettiren Erzurum Şehir Hastanesi, hastalar ve yakınlarına hizmet vermek amacı ile manevi destek birimi kurdu.

Tarih: 10.02.2022 18:21
HASTA VE YAKININA MDB HİZMETİ!

Sinan AYDIN

Erzurum Şehir hastanesi, hastalara ve hasta yakınlarına yönelik yeni uygılamalar ve hizmetler vermeye devam ediyor. Daha önce hastane içerisimnde vatandaşların kolaylıkla yer bulması için Navigasyon uygulamasını devreye sokan şehir hastanesi, bu kez de hastalar ve yakınlarına hizmet vermek amacı ile Manevi Destek Birimi (MDB) kurdu. ŞehirHastanesi Başhekimi İbrahim Hakkı Tör'ün İl Müftülüğü ile yaptığı istişareler sonrası, manevi destek birimi hizmete girdi.

MÜFTÜLÜKLE BİRLİKTE MANEVİ DESTEK BİRİMİ KURULDU

Konu ile ilgili Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut ve ekibi, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Hastalar ve yakınları için manevi destek birimi kurulması konusu istişare edilip dün itibarı ile hayata geçirildi. Konu ile ilgili Şehir Hastanesi Başhekimi İbrahim Hakkı Tör tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: " Erzurum İl Müftü yardımcısı Sayın Müseffa Akbulut ve ekibi ziyaret ettiler. Hastalarımız ve yakınları için manevi destek birimi kurulması konusu istişare edilip bugün itibari ile hayata geçirilmiştir. Sayın Müftü yardımcımıza ve ekibine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz."

GEÇTİĞİMİZ AY NAVİGASYON UYGULAMASI BAŞLATILMIŞTI

Erzurum'da yaklaşık 400 bin metrekare alana kurulu 1500 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesinde, geçtiğimiz ay Navigasyon uygulaması başlatılmıştı. Hastaneye gelen vatandaşlar, başlatılan mobil uygulamayla bölümlere rahatça ulaşıyor. Hastane yönetimince hayata geçirilen ve Apple Store marketinden akıllı telefonlara ücretsiz indirilebilen "Erzurum Şehir Hastanesi" uygulamasıyla vatandaşlar, hem hastane yolunu hem de yaklaşık 400 bin metrekare alana kurulu hastane içindeki poliklinik odalarını rahatça buluyor. Uygulama aynı zamanda vatandaşlara bulundukları konumdaki eczaneler ile tıbbı terimler hakkında bilgi de veriyor. Navigasyondaki fotoğraf sistemine girdiğinizde karşıza gittiğimiz koridorun fotoğrafı da görüntüleniyor. Hasta uygulamaya kaydını yapıp MHRS üzerinden randevu almışsa, hastaneye girdiğinde 'şu bölümde randevunuz var, hasta kayıt birimine geçmeden kaydınızı yapayım mı' diye alternatif sunuyor. Bunu kabul ettiğinizde sıra beklemeden poliklinik kaydınız yapılmış oluyor.