Hastane bitiyor ancak yolu yok!

Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum´da yaptırılan şehir hastanesinin bu yıl bitirilerek hizmete sokulması amaçlanıyor. İnşaat süreci tüm hızıyla devam eden dev sağlık kompleksi ile ilgili, yol genişletme çalışmaları ise henüz yapılmadı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hastane bitiyor ancak yolu yok!

Sinan AYDIN

 Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gerek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin gerek se Karayolları 12. Bölge Müdürü Enver Şerif´e yolun son durumunu sordu. Her iki kurum yetkililerinden beklediği cevabı alamayan Vali Azizoğlu, 15 güne kadar gereğinin yapılması için talimat verdi.

KURUMLAR ARASINDA KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında da sağlık kompleksinin yol genişletme çalışması ile ilgili son durumun ne olduğunu soran Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu,  Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında karmaşa yaşandığına şahit oldu. Azizoğlu, kurumlar arasında koordinasyon eksikliği olduğunu görünce, yol genişletme çalışmasının başlatılması için 15 gün süre verdi. Karayolları Bölge Müdürü Enver Şerif, ? Sayın Valim. Gerekli her şeyi yaptık. Hastane önüne yeni yol yapımı ve yol genişletme çalışması için bugün kazma vurmaya hazırız. Ancak proje teslim edilmedi bize Büyükşehir belediyesi tarafından? dedi.

VALİ AZİZOĞLU: HASTANE BİTECEK AMA YOL YAPILMAMIŞ

Vali Azizoğlu, genel sekreter yardımcısı Selami Keskin´e neden Karayollarına iş teslimi yapılmadığını sordu. Selami Keskin ise, ? Baştan sona bir organizasyon. Kavşak projesi bir günde bitecek bir proje değil, 3 ayda bitecek bir proje. Bölge eğitimin altında açılacak bir yol var. Bunların hazırlıklarını yaptık, hatta bir kısmını açtık. O bölgede yoldan su geçiyor, doğalgaz geçiyor, bunların yol üzerinden alınması lazım. Ayrıca yüksek gerilim hatları da var? dedi. Karmaşanın devam ettiğini gören Vali Azizoğlu, ? Belediye PALEN ve ESKİ, 15 güne kadar karayollarına yolun yapılması için bir mani olmadığına dair yazı yazsın. Yoksa hastane bitecek ama yol yapılmamış ve açılmamış olur? diyerek talimat verip uyardı.

 

BİN 400 YATAKLI SAĞLIK KOMPLEKSİ

 

İçerisinde sağlık müdürlüğü hizmet binası, halk sağlığı hizmet binası, genel sekreterlik hizmet binası, 2 adet bin 300 araç kapasiteli otopark, kreş binası yer alan şehir hastanesi projesi,  265 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesi´nin bu yıl içinde hizmete girmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bittiğinde 5 ayrı binadan oluşacak hastanede, acil ve yoğun bakım servislerinin yanı sıra kadın doğum, çocuk, göğüs, göğüs cerrahisi ve onkoloji ile ilgili bölümler yer alacak.