HASTANE ASANSÖRLERİ ÖLÜM SAÇIYOR

Erzurum şehir hastanesindeki güvenliği açısından her an kaza oluşturabilecek tehlike işareti olan “kırmızı” etiketli asansörler ölüm saçıyor.

Tarih: 05.01.2024 15:04
HASTANE ASANSÖRLERİ ÖLÜM SAÇIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Bakımı olmayan asansörlerin tehlikelere de davetiye çıkardığını ifade eden Şehir hastanesine gelen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

 Vatandaşlar,” Şehir hastanesindeki asansörler çalışmıyor. Asansörler çalışmıyor. Herkes çile çekiyor. Kimse ne derdin var diye sormuyor. Bırak çalışanlar da yazık günah hastaları zor getirip götürüyorlar. Hastaları arabayla kaldırıp merdivenlerden indiriyoruz. Böyle bir çile olmaz ki,  sonuçta hastane burası hata bazı asansörler kırmızı etiket yapıştırılmasına rağmen yine de bu asansörlere herkes biniyor buradaki yetkililer ise vurdumduymaz haldeler. Bu hastanemiz yeni faaliyete girdi, asansörü çalışmıyor. Gelen hastalar mağdur oluyor. Bu hastaneye gelen kişiler arasında aralarında yaşlı olanlarda var, mağduriyet yaşıyorlar. Vatandaşlar olarak bu durumdan mağduruz.  Asansörün yapılıp, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz hastalar burada çok mağdur oluyoruz. Bu iş böyle olmaz neticede burası bir hastane, devlet kurumu, asansör çalışmalarının biran önce arıza sorunun giderilmesi gerekir.  Buraya gelen hastalar var bunlar için büyük bir sıkıntı oluşuyor.  Erzurum’daki bütün asansörlerinde olduğu gibi buradaki hastanedeki asansörlerde bozuk.  Hastane içindeki asansörlerin biran önce onarılmasını istiyoruz hastaların mağdur olmaması için bu gerekli.  Gelen hastalar yukarıya çıkamıyorlar.  Hastaları kucağımızda, arabaları elimizle üst kata taşıyoruz. Yardım edecek hiç bir görevli de yok. Bunca zaman yapılamayan asansör olur mu? Bir asansör arızası bir günde tamir edilemez mi? Bu asansörleri halka eziyet çektirmek için yapmıyorlar herhâlde yoksa bir asansörün maliyeti ne kadardır. Düşünün bir hastanede asansör var bunların bozuk vatandaşa eziyetten başka bir şey değil. Bu asansörler biran önce yapılmalı vatandaş mağdur edilmemeli. Büyük sıkıntı çekiyoruz ve yetkilileri buna çözüm bulmasını istiyoruz. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz."