Hastanelerdeki simsarlara şikâyet

Hastanelerde hastanın ayağına kadar giderek medikal ürünler satan simsarlar, medikal işletme sahiplerinin işine taş koyuyor.

Tarih: 27.03.2024 10:58
Hastanelerdeki simsarlara şikâyet

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur bingöl 

Bağımsız girişimcilerin belli bir ücret karşılığında kendi adına ve vekalet verenin adına medikal ürünlerin alımını veya satımını yapması medikal işletme sahiplerini olumsuz etkiliyorken, konu hakkında konuşan, Medikal 25 İşletme sahibi Hüseyin Uzun, “simsarlar, bakıldığında vatandaşa hizmet ediyor olsa da merkezde olan yerleşik medikallere zarar!” diye belirtti.

“Yasak olmasına rağmen simsarlık yapılıyor”

Hastaların ürün almak için medikallere gelmediğini ifade eden uzun, “bazı medikallerin yasak olmasına rağmen eleman alarak hastanede akşama kadar satış yaptırdıklarını ifade ederken, “ben ve benim gibi medikaller işletmelerimize vergi ödüyoruz, kira ödüyoruz. Belli bir giderimiz var ve yaptığımız işle gelir kazanmaya çalışıyorken simsarların bu şekilde para kazanmaları vatandaş için olumlu olabilir ancak bizler için dezavantaj oluyor” dedi.

“Medikallerin en büyük problemi”

 Medikal işletme açacak olan kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile arasında yaptığı sözleşmenin açık maddesinde, “hastanın ayağına malzeme götürerek simsarlık yapamazsın, hasta gidip kendisi bulup alacak” ifadesinin yer aldığının vurgusunu yapan Uzun, medikallerin en büyük problemin bu konu olduğunu aktardı. 

Uzun, hastane yönetimlerinin simsarlık için ciddi bir çaba içerisine girdiğini dile getirirken, “önlem alınmaya çalışıldı ancak herhangi bir önlem alınmadı. Simsarlar hastanelerde ürün satışı yapmaya devam ediyor ve vatandaşta bunu kendilerine yapılan bir hizmet olduğunu düşündüğü için memnun kalıyor” diyerek, vatandaşı bu konuda uyardı.

“Simsarlar her ne kadar vatandaşın yararına iş yapıyor gibi gözükse de gerek elindeki malzemeyi normal satış fiyatının üzerinde satmasıyla gerekse ürün satın aldığı simsarı bir daha göremeyecek olmasıyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. Yerleşik medikalden alınan ve garanti belgesi olan ürünlerde herhangi bir sorun yaşandığında muhatap bulunabiliyorken, bir kereye mahsus gördüğü simsardan alınan ürünlerde muhatap bulunamıyor” diye aktardı. 

“Medikallerdeki ürünler takip sistemine kayıtlı”

Uzun, “buradaki tüm ürünler ürün takip sistemine kayıtlı yani bir problem olduğu zaman kişi, tüketici haklarında da hakkını arayabilir, farklı mecralarda da arayabilir çünkü biz burada tüm şartları sağlayarak çalışan medikaliz” söylemlerinde bulunarak vatandaşın, hastanelerde bu gibi simsarlık yapan kişilerden rahatsız olan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna, BİMER’e veya CİMER’e, İl Sağlık Müdürlüğüne şikâyet edebileceklerini belirtti.