HASTANENİN ZEMİN KATI ÇÖPLÜKTEN GEÇİLMİYOR

Başarılı ameliyatlarıyla ve sağlık ekipmanlarıyla ülke gündeminde olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise şimdilerde yapımı tamamlanan Erzurum Şehir Hastanesi bünyesine katıldı.

Tarih: 15.07.2023 13:15 Güncelleme: 15.07.2023 23:21
HASTANENİN ZEMİN KATI ÇÖPLÜKTEN GEÇİLMİYOR

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

Erzurum Şehir Hastanesi binası 2020 Temmuz ayında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası olarak açıldı. Hastanenin zemin katının içinde eski yatakların olduğu, kırık sandalyelerin, küçük ilaç bidonları ve duvarlarından akan suyun hastane için tehlike saçtığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden duyarlı olmasını istediklerini söylediler.

 

Vatandaşlar, “Bu hastane kurulduğundan beri bodrum katta su birikiyor ve bu suyu kurutamıyorlar. Hastaneye trilyonlarca masraf ettiler. Çocuklarımızı buraya şifa niyetiyle buraya yatırıyoruz ancak çocuklarımız nemden ve kokudan iyileşemiyorlar. Hastanenin bodrum katının duvarlarında damla damla su akıyor ve çatlaklar bulunuyor. Yetkililerden bu hastaneye ani müdahale etmelerini istiyoruz. Bu hastaneye o kadar yatırım yapıldı. Zemin katta oluşan nem ve küf hastalıklara yol açıyor. Biz buraya hasta olmaya değil iyileşmeye geliyoruz. Şehrin içinde olmasına rağmen zemin katın bu halde olması hiç yakışmıyor. Zemin katı resmen çöplük içinde eski yatakların olduğu, küçük ilaç bidonlarını doldurmuşlar buraya. Yaz aylarında sivrisineklerden geçilmiyor. Hep hastalık oluşturuyor. Zaten havasız bir yer. Kırık sandalyelerin bulunduğu yatakların bulunduğu, bezlerin bulunduğu bir çöplük bölgesini yapmışlar. Bodrum katının alt duvarlarında ve kolonlarında çatlama meydana gelmiş durumda. Yağmurlu günlerde kim bilir buralar ne hale geliyor. Yağmur yağdığında bodrum katı daha da su alıyor. Duvarlarından su akıyor. Zemin katının su alması hastane açısından tehlike saçıyor. Yıkılma oranı yüksek olur. Hastanenin zemin katı çöplükten geçilmiyor. Yetkililerden duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.