HATİMLİ TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bağlı hatimli teravih namazı kılınacak camiler belli oldu.

Tarih: 04.03.2024 16:26
HATİMLİ TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı merkezde 7 Cami’de hatimle teravih namazı kılınacağını ifade eden Yakutiye İlçe Müftülüğü yetkilileri, Hatimli teravih namazları Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söylediler.

Yakutiye İlçe Müftülüğü Yetkilileri,” Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. “Yüce Dinimiz İslam’ın beş temel esasından biri olan oruç ibadetimize, on bir ayın sultanı ve Peygamberimiz (S.A.V)' in ifadesiyle "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş" olan bir ramazan ayına daha kavuşmuş olacağız. Ramazan, dünyanın baş döndürücü kuşatması altında daralan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır. Ramazan bir bağışlanma mevsimidir. Ramazan insanların geçmiş günahlarına çokça tövbe ettiği, tefekkür ibadetiyle kendini hesaba çektiği bir aydırİlçe Müftülüğü olarak yaklaşan Ramazan ayı öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Rahmet, bereket, oruç ve Kur’an ayı Ramazan’ın huzur içinde, manevi kazançla geçmesi için bir dizi program hazırladık. Ramazan Ayı’nda görev alanlarımızın başında mukaddes mekanlar olarak camiler geliyor. Ramazan’da cami denilince de akla teravih, vaaz ve mukabele gelmektedir. Mübarek Ramazan Ayı öncesinde camilerimizin eksiklikleri gözden geçirilip temizlikleri ve bakımı yapılarak din görevlilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılarla da hazırlık çalışmalarını tamamladık. Rahmet ayı Ramazan’ın en güzel ibadeti oruç, onun süsü de ibadetler ve teravih namazıdır. Ramazan ayında Narmanlı, Ayazpaşa, Gez, Gürcükapı, Üniversite, Şükrüpaşa ve Devrişağa camilerimizde hatimle teravih namazı kılınacak.”