?Havası soğuk, insanı sıcak´ İkliminde iki oyun

Birçok ülkede verdiği eğitimler ve tiyatro gösterileriyle adını sıkça duyuran Yazar, oyuncu ve yönetmen Hayati Çitaklar, Ocak ayında Erzurum´da perde açacakları oyunlara hazırlandıklarını dile getirerek, GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Havası soğuk, insanı sıcak´  İkliminde iki oyun

 

Erzurum Devlet Tiyatrosu, 5 Ocak´ta Anton Çehov´un ?Ayı´ ve ?Teklif´ oyunuyla sahne alacak. Yönetmen Hayati Çitaklar, ilk tiyatro gösterisiyle Erzurumluların karşısına çıkacak.

Birçok ülkede verdiği eğitimler ve tiyatro gösterileriyle adını sıkça duyuran Yazar, oyuncu ve yönetmen Hayati Çitaklar, GÜNEBAKIŞ´a verdiği söyleşide, Erzurum´a karşı duygu ve düşüncelerini anlattı. Çitaklar, 5 Ocak´ta Erzurumluların beğenisine sunacağı Ayı ve Teklif oyunu hakkında da bilgiler verdi.

80 DAKİKALIK 2 KOMEDİ OYUNU BİR PERDEDE

Tek perdelik oyunu hakkında bilgiler veren Çitaklar, ?Anton Çehov´un Ayı ve Teklif 2 kısa oyununu yapıyoruz. Bunların 2´side komedi. Fakat ben bunları farklı bir düzlemde yapmak istedim. Konstantin Stanislavski yönetmen, Anton Çehov yazar, Olga Knipper´da Anton Çehov´un eşi ve Moskova sanat tiyatrosunun baş aktrisi. Ben bunların 3´ünü Moskova Sanat Tiyatrosu´ndalar ve Çehov´un yazdığı oyunun tiyatrosunu yapıyorlar. Biz burada bunu canlandıracağız. Burada özel ve eğitici bilgiler, komedi vardır. 1900´lü yıllarda geçen bu oyun Erzurum´da tek perde ve 80 dakikalık bir oyun olacak.? dedi.

MEMLEKET SOĞUK İNSANLARI SICAK

Erzurum´a Hindistan´dan geldiğini aktaran Çitaklar, ?Daha çok İstanbul, Etiyopya, Avrupa, Hindistan´da çalışıyorum. İstanbul ve Amsterdam, Hindistan gibi birçok üniversitede oyunculuk dersi veriyorum. Yazıyorum, yönetiyorum ve oynuyorum. Aynı zamanda resim sergisi de açıyorum. Şimdi Erzurum´a Hindistan´da geldik. Orada 36 derece sıcaklık vardı. Buraya geldiğimde eksi 30 derecelik bir soğukla karşılaştım. 66 derecelik bir hava değişimine uğradım. Ancak buranın insanları çok sıcak. Biz buraya geldiğimizde oyuna bir ay vardı. Biz ekip olarak bir aile olduk. Şuana kadar inanılmaz keyifli. Soğuk havayı hissetmiyorum. Bir aksilik olmazsa Şubat ya da Mart ayında bir haftalığına tiyatro eğitimi vereceğim.? diye konuştu.


Muhammed COŞKUN