HAVUZBAŞI’NDAKİ SUYUN İÇİNE ÇELENK BIRAKILACAK

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Erzurum Havuzbaşı depremzedelerin anısına suya çelenk bırakacak.

Tarih: 03.06.2023 14:43
HAVUZBAŞI’NDAKİ SUYUN İÇİNE ÇELENK BIRAKILACAK

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Temiz Deniz ve Temiz Dünya Teması altında su kirliliğini gündeme getirerek farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kuran, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapacakları etkinlikte depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına Havuzbaşı’ndaki suyun içine çelenk bırakacaklarını söyledi. 

Kuran, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu hafta ki etkinliklerimiz kapsamında bakanımızın talimatı ile bu sene ki temamız Temiz Deniz ve Temiz Dünya etkinliği olacak. Bu kapsamda ilimizde de deniz olmadığı için bizde su kaynaklarımızla etkinlikler yapacağız. Bu etkinlikler 5 Haziran Pazartesi Günü yapılacak ve Salı-Çarşamba gününe kadar devam edecektir. Pazartesi günü yapacağımız etkinlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın anısına Erzurum’un havuz başı kent meydanına suyun içine çelenk bırakacağız. Etkinliğimiz bu şekilde başlayacak ve sonrasında da sayın vali Okay Memiş’ i ziyaretimiz olacak. Okullarda eğitim etkinliğimiz olacak. Daha önce de milli eğitimle beraber ortaklaşa yaptığımız resim, afiş ve fotoğraf yarışması gibi öğrencilerimize ödüllerimiz olacak. Salı bu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklerle öğrencilerimize farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Doğal kaynaklarımızı ve suyumuzu koruma anlamında farkındalık oluşturmak için kentsel atık su arıtma tesisimizi ziyarette bulunacağız ve buraya öğrencilerimizi götürüp kirli suların nasıl arıtıldığını, bizim kirlettiğimiz evsel su atıklarını nasıl temizlenip, arıtılıp tekrar doğaya verildiğini orada öğrencilerimize göstereceğiz. Doğal kaynak olarak Teke Deresi Gölet’ini ziyaret edeceğiz. Teke Deresi Gölet’inde öğrencilerimizi doğal kaynak ve doğal sularımızı göstereceğiz. Göl çevresine temizlik etkinliği yağacağız ve öğrencilerimize piknik, uçurtma şenliği yapıp haftayı bu şekilde bitireceğiz. Burada amacımız toplumda bir farkındalık oluşturmaktır. Bu sene de Temiz Deniz ve Temiz Dünya Teması altında su kirliliğini gündeme getirerek farkındalık oluşturursak ne mutlu bize.” dedi.