Hawaii’de yangın faciası: 1000'den fazla kişiden haber alınamıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletini vuran yangının başlangıcından 2 hafta geçmesine rağmen, hâlâ 1000’den fazla kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

Tarih: 24.08.2023 15:19
Hawaii’de yangın faciası: 1000

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda 8 Ağustos’ta başlayan orman yangınlarının üzerinden 2 hafta geçti.Felaketin ardından kayıpları arama çalışmaları devam ederken 1000’den fazla kişiden hala haber alınamadığı açıklandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, yetkililer kayıp olduğu bildirilen 2 bin 500 civarında kişiden yaklaşık bin 400’üne ulaşabildi. Ancak bin 1100 kişiden ise hala haber alınamıyor.Geçtiğimiz hafta orman yangını felaketinin ardından ABD Başkanı Joe Biden bölgeyi ziyaret ederek afetzedelerle bir araya geldi. Ziyareti sırasında bölgeyi helikopterle dolaşan ve sokaklarda gezen Başkan Biden yaşanan yıkımı yakından görme fırsatı yakaladı ve yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi.Biden, ABD tarihinde yüzyıldan uzun bir süredir ilk defa yaşanan böylesi ölümcül orman yangınlarında yaraların sarılabilmesi için federal hükümetin gerektiğince yardım edeceği sözünü verdi.

BİR GRUP VATANDAŞ BİDEN'I PROTESTO ETTİ

Biden’ın araç konvoyu adada yol aldığı sırada bir grup vatandaşın protestosuna maruz kaldı. Pankartlar hazırlayarak adaya daha fazla yardım talep eden gruptaki bazı vatandaşların, kendisine bağırarak “Hiçbir şey yapmadığın için teşekkürler” dedikleri görüldü. HABER MERKEZİ