Bay Pando ve Arkadaşları Köy Okullarında!

Hay Hak Sanat Evi ?´Bay Pando ve Arkadaşları´´ isimli çocuk oyunuyla bu hafta Uzundere Atatürk İlköğretim Okulu ve Uzundere Özcan İlköğretim okulunda ki küçük seyircileri ile buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bay Pando ve Arkadaşları Köy Okullarında!

Günebakış/Elif YILMAZ

Hüseyin Güler´in yönettiği; ?´ ´Bay Pando ve Arkadaşları´´ oyunu küçük izleyicilerin kahkahaları eşliğinde´ ilk gösterisini yaptı.

Hay Hak Sanat Evi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ilk ortak çalışması olan´´ Bay Pando ve Arkadaşları ?´ 23 Nisan yaklaşırken köy okullarında ki çocukları tiyatroyla tanıştırdılar. Çocuk Oyunun ´da çocuklara; engelli arkadaşlarımızın eksikleri ile alay etmemeliyiz mesajı verildi.

Bay Pando ve Arkadaşlarını Hay Hak Sanat Evi Oyuncularından; Hüseyin Güler, Zuhal Aydın, Emre Korkmaz, Minel Alya Bayrak, Onur Eğit, Burak Delibaş ve Muhammet Emin Bayrak canlandırdılar. Bunun yanı sıra Hay Hak Sanat Evi´nden Ömer Kalyon ve Yakutiye Gençlik Konsey Meclisi´nden Muhammed Aydın gitar eşliğinde çocuklara çocuk şarkıları ile keyifli dakikalar yaşattılar.

Hay Hak Sanat Ailesi´nin çocuk oyunu ile göstermiş oldukları oyunları minik seyircileri tarafından oldukça beğenildi. Minel Alya Bayrak tarafından yazılan Bay Pando ve Arkadaşları isimli oyunun içeriği ise;  Çocukların kitap okumaları, arkadaşlarının eşyalarını izin alarak kullanmaları gerektiğini ve engelli arkadaşlarımız yahut eksikleri olan arkadaşlarımızla alay etmemeliyiz onları dışlamamalıyız idi.

İlk defa tiyatro izleyen öğrencilerin gözlerinde ki ışığı anlatan ?´Bay Pando ve Arkadaşları´´  oyununun yazarı ve yönetmeni Minel Alya ;´´ Burada olduğumuz için çok mutluyuz, çocukluğumuza geri döndük, getirmiş olduğumuz hediyelere çocuklar ile birlikte sevindik. Çocukları hediyelerimizle kitap, boyama kitapları ve renkli kalemlerle karşıladık, ayrıca çocuklardan öykü kitaplarını bitirme sözü aldık. Çocukların tepkileri bizleri adeta büyüledi, öyle ki bazıları ilk defa tiyatro izlemişlerdi bazıları ise kostümlerimizi giymek istediler bazıları da vardı ki bizlerin yabancı ülkelerden geldiğimizi düşünmüş bu yüzden ise İngilizce öğretmenleri ile yanımıza konuşmaya gelmişlerdi. Köy okullarımız asla unutulmamalı. Şehir Merkezi´n de ki çocuklarımız her anlamda ki etkinliklere katılma şanslarını yakalayabiliyorlar ama uzakta ki çocuklarımız için aynı şey söylenemez. Aynı zamanda buraya gelmiş olmamızda büyük katkıları olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mutafa Gökdemir,  Oğuzhan Şahin ve Furkan Ersoy arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendileri ile geç tanıştık fakat kısa sürede birçok proje gerçekleştireceğimize inanıyoruz ?´ dedi.

Hay Hak Sanat Ailesi ise; ?´ Sosyal sorumluluk projelerinin Erzurum´da daha da güçlenmesi gerekiyor. Bizler gibi genç ve sanatsever arkadaşlarımıza her zaman kapımız açık, çocukların yüzünde ki gülümsemeleri ve sevinçlerini asla unutmayacağımız anlardan idi. Erzurum´da bir ilk olarak engelli tiyatrosu üzerinde ki çalışmalarımız devam etmekte. Bu konuda ki katkılarından dolayı Palandöken Gençlik Merkezi ve Kitap ve Boyama Kitaplarımızı sağlayan, başka şehirlerde bulunan uzak yakın desteklerini bizden esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz´´ dedi.