Hayvan sağlığı adına 9 il Erzurum´da buluştu

Erzurum´da, "Hastalıkların Eradikasyonunda Epidemiyolojinin Rolü ve Numune Alma ve Gönderme Prensipleri" konulu seminer düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hayvan sağlığı adına 9 il Erzurum´da buluştu

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü´nün ev sahipliğinde ve Müdürlük merkezinde yapılan "Hastalıkların Eradikasyonunda Epidemiyolojinin Rolü ve Numune Alma ve Gönderme Prensipleri" konulu seminer, 9 ilin ( Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Iğdır) Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelinin katılımı ile düzenlendi. Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Ediz Kağan Özgen ve İl Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül koordinasyonunda gerçekleşen program, bölge illerinin bu alanda sorumlu Müdürlerini Erzurum´da buluşturdu.

GELİŞTİRİLEN YENİ PROJE ANLATILDI

Program kapsamında Erzurum İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İlçe Müdürlükleri tarafından alınan numunelerin Enstitü Müdürlüğü´ne daha sağlıklı şartlarda iletilmesi için geliştirilen proje hakkında bilgiler verildi. Projede amaçlanan, numunelerin bozulmaması, halk sağlığına etki etmemesi, herhangi bir bulaşımın yaşanmaması ve alınan numunelerin sağlıklı bir şekilde laboratuvara nakledilmesi için gerekli hususlarda alınan önlemler hakkında bilgi verildi. İlçe Müdürlüklerine dağıtılan numune taşıma kabı, santrifüj cihazı, kan alma tüpü gibi malzemelerin dağıtıldığı projenin detayları katılımcı 9 ile örnek teşkil edecek mahiyette anlatıldı.