Hayvan kesimlerine yönelik açıklama

Kırmızı et üreticileri birliği başkanı Kadir Ürşani hayvan kesimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tarih: 17.12.2023 23:56 Güncelleme: 18.12.2023 00:01
Hayvan kesimlerine yönelik açıklama

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

İnek kesimlerinde belli şartların var olduğunu ve o şartların dışında kesim yapılmadığını belirten Kırmızı et üreticileri birliği başkanı Kadir Ürşani, “ineklerde doğumdan sonra verimler düşüyor ve bizim üzerine basarak aile işletmeleri bu anlamda önemli dememizin nedeni bu. Amacımız birbirini tamamlayan zinciri kurmak” dedi. 

 Süt işletmeciliği yapanların muhakkak ki dana alması gerektiğini vurgulayan Ürşani, “Gebe inekten dana alınıp erkeğini besi tarafına dişi olanı ise kendi işletmelerine ek yaparlarsa üretimin artışı çok daha iyi bir şekilde sağlanabilir. Böyle olunca da artık bilimsel tosun tohumlamasıyla veya suni tohumlamayla ırkına göre değişerek işletmelerde sayı artıyor” söylemlerinde bulundu. 

Konuşmasına İnek kesimlerine yönelik açıklamalarda bulunarak devam eden Ürşani, “kesimde bazen kısır kalan inekler ve beraberinde memesinde kor olan, artık yaşlanmış ve verimi düşmüş inekler kesiliyor. Bakanlığında bu konuda bir memnuniyetsizliği yokken gen düvelerin kesilmesinde ev genç kuzuların özellikle de süt kuzularının kesiminin yapılmaması lazım. Şu anda spekülasyonun yapıldığı bir alan süt kuzusu kesimi olmakla beraber 15-16 kiloluk bir kuzunun kesilmesi mantığıyla yola çıkıyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum artık o tartışılmalı yani Türkiye’de tartışılmalı” şeklinde konuştu.