HAYVAN MAMA FİYATLARI ZAMLANDI

Bir yıl içinde yüzde yüz oranında hayvan mama fiyatları zam gelirken hayvan sahipleri fiyatlar karşısında çaresiz kaldı.

Tarih: 09.01.2024 09:48
HAYVAN MAMA FİYATLARI ZAMLANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kedi, köpek mamalarında fiyat artışın devam ettiğini ifade eden hayvan sahipleri, bu gidişata dur denilmesi gerektiğini söylediler.

 Hayvan sahipleri,”   Mama fiyatları, et fiyatları ile yarışıyor. Hal böyle olunca insanlar almak istemiyor ya da gram şeklinde almaya yöneliyor. Kedi ve köpek besleyen biri olarak mamaların fiyatlarının her geçen gün artması canımı sıkıyor. Nasıl ki bir ebeveyn kendi çocuğunun sağlığı için en iyi gıdaları almak istiyorsa, bizler de ‘evlatlarımıza’ onlar için en sağlıklı mamaları almak istiyoruz ancak son 2 yıl içinde mama fiyatları adeta her hafta katlanarak artıyor. Bununla beraber kedi kumlarının da fiyatı zamlanmış durumda. Bizimki gibi mama seçen ve başka mama alındığında adeta açlık grevine giren kedi sahipleri için durum her geçen gün zorlaşıyor.  Hayat kalitemizin geriye gitmesi sadece biz insanları değil hayvanlara vereceğimiz mamayı da etkiliyor. Tüm hayvan severler gibi ben de mama fiyatlarından mustaribim. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama fiyatlar ateş pahası, umarım indirime gidilir. Hayvan mamalarına yeni bir zam daha bekliyoruz. Mamalarda yaşanan artışın sebebi döviz. Bazı firmalarından mamaları Euro olarak alıyor, Euro olarak satıyoruz. Bazı firmalar ise Euro üzerinden TL olarak veriyor. Dövizdeki artış otomatik olarak mama fiyatlarına yansıyor. Fiyatlar durmuyor, sadece mamalar değil ilaçlar da çok pahalı. Veteriner ücretleri de cep yakıyor. İnsanlar artık hayvanlarına bakamadığı için sokağa bırakıyor.  Bu en kötüsü, çünkü vatandaş da mağdur minik dostlarımız bizden daha mağdur. Hayvan dostlarına devletin yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. İlaçlara, aşılara, tıbbi malzemelere, petshop ürünlerine de döviz kurlarındaki hızlı yükselişten kaynaklı fahiş zamlar geldi ve gelmeye de devam edecek. Yarın insanlar kedisini, köpeğini veteriner masraflarından kaçmak için evlerinde tedavi etmeye başlayacaklar.”