Hayvancılık için organize sanayi şart

Hancı, Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, Erzurum´da yaşanan büyükbaş ve buna bağlı olarak et fiyatları sorununun düzelmesi için Hayvancılığa dayalı Organize Sanayi Bölgesinin kurulması gerektiğini vurguladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hayvancılık için organize sanayi şart

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Uzun süredir beklenen ve 2016 yılı itibariyle yapımına başlanan hayvan pazarının tamamlanması ile önemli bir eksikliğin giderileceğinin altını çizen Hancı, Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, Hayvancılığa dayalı Organize Sanayi Bölgesinin de elzem olduğunu belirtti.

Bingöl, daha önce yapılan görüşmeler neticesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in, 2017 Bahar ayı itibariyle Hayvancılığa dayalı Organize Sanayi bölgesinin temelinin atılacağı haberini GÜNEBAKIŞ´a paylaşarak, gerçekleşirse Erzurum´da yatırımın önünü açacak çok önemli bir hizmete imza atılmış olacağının altını çizdi.

Hayvanların toplanma merkezi görevinde olacak Hayvan Organize Sanayinin önemini anlatan Başkan Bingöl, ?Bilindiği gibi özellikle büyükbaşta Erzurum büyük sıkınlar yaşıyor. Önceden kasaplar dahil kesilecek hayvanları özenle seçerken bu gün neredeyse hamile hayvan kesilecek hale geldi. Hatta birkaç kez duymuşuzdur bile. Maalesef ki bu duruma gelinmesinde önemli birkaç şeyin temelinde alınan kararlar var. Bu gün tüccarlar hayvan almıyor, çünkü hayvanı bekleteceği bir barınak yok. Uzaktakiler gelmiyor pazarda havyalarını duracağı yer yok. Önceki hayvan pazarında 2 binin üzerinde hayvanın barınacağı yer vardı. Şimdi Erzurum´un önemli eksikliklerinden birisi hayvan pazarı sorunu çözülüyor. Ancak bu yeterli değil. Bu durumu Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beye de ilettik ve kendileri de yeni yapılan hayvan pazarının ilerisinde bulunan Nebi Köyü´nde 870 dönümlük alana Hayvan Organize Sanayi yapılacağını ve burada da çalışmaların Bahar aylarında başlatılacağını söyledi. Biz üreticiler olarak şunu söyleyebiliriz ki, eğer hayvan pazarından sonra böyle bir çalışmada yapılırsa, Erzurum´daki hayvan sayısı artacak, et fiyatları düşecektir.? dedi.