Hayvancılık desteklemeleri müracaat tarihleri açıklandı

Yetiştiricilerimizin son müracaat tarihinden önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve Yetiştirici Birliklerine başvurmaları gerekiyor.

Tarih: 07.12.2021 18:20
Hayvancılık desteklemeleri müracaat tarihleri açıklandı

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık desteklemeleri müracaat tarihlerinin açıklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, '' 2021 yılı hayvancılık desteklemeleri müracaat tarihleri 07.12.2021 Tarih ve 31682 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.  Yetiştiricilerimizin son müracaat tarihinden önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ve Yetiştirici Birliklerine başvurmaları gerekmektedir.  Çiftçi ve üreticilerimize önemle duyrulur "denildi. Son başvuru tarihlerinin yer aldığı ilgili yönetmeliğe kurumu sitesindeki linkten ulaşılabilir.

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık desteklemeleri yönünde bir tebliğ yayımladı gtiğimiz yılarda. Bu Tebliğin amacı; ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğin artırılması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıtların güncel tutulması, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sağlıklı hayvansal üretim için yetiştiricilerin desteklenmesidir. Bu yılki tebliğ, 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesi ile 10/11/2021 tarihli ve 4760 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Karara dayanılarak hazırlandı.