Hem cebinizi hem de canınızı koruyun

Kombi Doğalgaz Yetkili Servis Uzmanı Recep Gülmez, Kombi bakımlarının önemine dikkat çekerek, ?Soğuk kış aylarında artan karbon monoksit zehirlenmelerine karşı yıllık kombi bakımını mutlaka yaptırın.? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hem cebinizi hem de canınızı koruyun

Bakımı yapılmayan kombilerde arızaların ortaya çıktığını anlatan Uzman Recep Gülmez, bu sıkıntıların hem cana, hem de ekonomik kayıplara mal olduğunu belirtti. Gülmez, kış aylarında, doğalgazla çalışan cihazlarda bir arıza ortaya çıkmadan bakım yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Güvenli bir şekilde doğalgaz kullanımı için cihazların bakımlarını her yıl yaptırılması gerektiğini vurgulayan Gülmez,  ?Güvenli bir şekilde doğalgaz kullanabilmeleri için doğalgaz cihazlarının bakımları mutlaka yapılmalıdır. Kombi bakımı yaptırılmayan kombiler, hem cebe hem de cana tehdit oluşturuyor. Bakımı yapılmayan kombi ve bacalar, insanların can güvenliğini tehdit edecekleri gibi, ekonomik anlamda da kayıplar yaşanmasına ortam oluşturacaklardır. Isı yalıtımı sağlanmalı, dış ortamda kışın antifriz konulmalı, donmaya karşı korumalı, kombiler tercih edilmelidir. Cihazın yanma hanesi, fan gibi bölümlerindeki tozlar temizlenmeli. Kombilerin bakımlarının maliyeti bir kullanıcı için 50 TL. Fakat vatandaş bu parayı ödememek için kombisine gerekli bakımı yaptırmıyor ve bakımsız kombiler yüzünden yıl içerisinde boş yere parası gidiyor.? diye konuştu.

 

Muhammed COŞKUN