Hem eğitim, hem harçlık

Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İŞKUR´un ortak başlatacağı çiftçi eğitim programına katılan çiftçilere günlük 20 TL de harcırah verilecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hem eğitim, hem harçlık

Muhammed COŞKUN

Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ile birlikte çiftçilere yönelik eğitim başlatıyor. 5 farklı alanda verilecek eğitimlerin Mayıs ayı başlarında başlaması planlanıyor. Eğitimlerin amacını aktaran Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kantarkaya, özellikle devlet tarafından verilen desteklerin daha iyi değerlendirilmesi için yapıldığını bildirdi.

Verilecek eğitimlerin sertifikalı olduğunu belirten Kantarkaya, sertifika alanların desteklemelerde öncülüğü olacağını söyledi. Kantarkaya, ?İlçe olarak tarım ve hayvancılığı büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimizin kendilerini geliştirerek, hem kendilerinin hem ülkemizin gelişmesine imkân sağlamak için bir dizi eğitimler başlatıyoruz. İŞKUR ile yaptığımız protokol ile 5 farklı alanda çiftçilerimize eğitimler verilecek. Sürü yönetimi, arıcılık, süt hijyeni, organik tarım ve mantar yetiştiriciliği alanlarda eğitimler açılacak. Dikkat edilirse bu eğitimlerin genel özelliği devlet tarafından en çok destek verilen alanlardır. Bizde bu desteklemelerde çiftçinin daha iyi değerlendirebilmesi için böyle bir programı başlatıyoruz. Bu eğitimlerde çiftçilere İŞKUR tarafından günde 20 TL harçlık verilecek. Eğitimler sonucunda da çiftçilerimize sertifika verilecek. Bu sertifikalar desteklemelerde önemli rol oynayacak. Bu eğitimler için şimdiden çiftçilerimizi başvuru yapmalarını istiyoruz.? dedi.