"HEM ÜRETİYORLAR HEM KAZANIYORLAR KADINLARA IŞIK OLUYORLAR"

Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifinde kadınların çalışabilmesi amaçlı, yemek projeleri, dikiş, nakış projeleri bulunuyor.

Tarih: 14.06.2023 19:19 Güncelleme: 14.06.2023 22:47

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Maddi imkan geliri olmayan kadınları topluma kazandırmak amaçlı böyle bir kooperatif kurduklarını ifade eden Lotus Yemek Kuruluş Sorumlu Müdürü  Aynur Gülmez,  Yurt dışına da bazı ürünlerin yemeklerin satışını yaptıklarını Viyana’ya ülkesine ihraç edilen ürünlerin olduğunu söyledi. 

Gülmez, “İlk başlangıçta altı ortak ekip olarak bu işe başladık. Hiçbir destek almadan kendi desteklerimizle ve çabalarımızla bu işe başladık. Bir tane küçük tüp ve küçük bir fırınla bu işe başladık. Daha sonra bir sürü proje ürettik. Kadınlarımızın çalışabilmesi amaçlı, yemek projelerimiz, dikiş, nakış projelerimiz bulunuyor. Kadınlarımızı hem topluma kazanmak amaçlı hem de kendilerini iyi hissetsinler diye kurslar açtık. Şuan burada 3 tane kursiyerimiz var. Yemek yerimiz var, dikiş, nakış atölyelerimiz, örgü atölyelerimiz var. Burası da şubemiz ve esnaflara yemek dağıtımı yapıyoruz. Kooperatifimizin amacı aslında üretmektir. Bir mutfağımız da hemen hemen 85 elemanla birlikte çalışıyoruz. esnaflara ve çevreye yemek dağıtıyoruz. Çıraklarımıza kursiyerlik eğitimleri ve sertifikalar veriyoruz. Burada çalışan elemanlarımız kendi iş yerini de açabiliyorlar. Topluma kadınlarımızı kazanmak amaçlı açıyoruz. Maddi imkan geliri olmayan kadınlarımızın hem topluma kazandırıyoruz hem de maddi açıdan rahatlatıyoruz. Bizim burada ki amacımız üretmektir. Yurt dışına da bazı ürünlerimiz olsun, yemeklerimiz olsun satışını da yapıyoruz. Viyana’ya ülkesine ihraç ettiğimiz ürünlerimiz bile oluyor. Topluma kazandırdığımız kadınlar açısından da bizler çok mutluyuz. Burada ufaktan başlayarak bir tane yemek çeşidi, iki esnafla birlikte böyle bir şekilde başladık. Biz esnaf lokantası tarzında çalışıyoruz. Ev yemeklerini esnaflara satıyoruz. Örneğin burada bir avukatımız sürekli dışardan yediği yemeklerle rahatsız olduğunu dile getirmişti ve burada hiç olmazsa bir annenin pişirdiği yemekleri yiyebiliyoruz dediler bana sizlerin buraya gelmenizle kendilerinin mutlu olduklarını söylediler. Bizim de amacımız buydu ve hep profesyonel kadınlarımız çalışıyorlar. Örneğin ben evimde şehriye çorbasını mı pişiriyorum kadınlarımız da ona göre şehriye çorbasını pişiriyor ve çalışan kadınlarımız hem maddi açıdan destek olunuyor hem de psikolojik açıdan kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Burada ki yemek fiyatlarımız da çok uygun oluyor ve ev yemeklerini esnaflarımız uygun yesinler diye yapıyoruz. Burada ilçe ve il tarımdan denetimlerimiz de oluyor. Tereyağlı yemeklerimizin lezzetini esnaflarımıza ve burada çalışan personellere sunuyoruz. İlk fiyatlarımız 35 TL’den başlıyordu ve şuan ki fiyatlarımız 50 TL oldu. Amacımız üç kap yemek yiyip ve uygun bir fiyata da yemelerini sağlamaktır. Allaha şükürler olsun şuan iyiyiz ve iyiye gitmeye devam ediyoruz.” dedi