“Hentbolda Güzel Bir İvme Yakalandı”

Antrenör Serhat Gülüm, Erzurum’daki hentbol takımları ve Okul Sporları kapsamında gerçekleşen hentbol turnuvaları hakkında konuştu.

Tarih: 28.11.2023 16:51
“Hentbolda Güzel Bir İvme Yakalandı”

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Hentbol Genç A Kızlar ve Genç A Erkekler İl Birinciliği müsabakalarını yöneten antrenör ve hakem olan Serhat Gülüm turnuva hakkında ve hentbolda liglerde Erzurum’u temsil eden takımlar hakkında bilgiler verdi. Antrenör Gülüm, Erzurum’dan 1 kadın, 2 erkek olmak üzere liglerde toplamda 3 hentbol takımının mücadele ettiğini söyledi. Antrenör Gülüm, tamamlanan Genç A Kızlar ve Genç A Erkekler İl Birinciliği müsabakalarına yaklaşık 120 öğrencinin katıldığını, bu hafta gerçekleşecek olan Hentbol Küçükler – Yıldızlar İl Birinciliği müsabakalarına daa yaklaşık 300 sporcunun katılım göstereceğini aktardı. Gülüm, gerçekleşecek olan Hentbol Küçükler – Yıldızlar İl Birinciliği müsabakalarında yaklaşık 26 maçın gerçekleşeceğini ifade etti.

Antrenör Serhat Gülüm, “Erzurum’da, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Aziziye Termal Spor Kulübü olmak üzere 2. Ligde mücadele eden 2 erkek hentbol takımımız var. Aile ve Sosyal Politikalar olarak da Kadınlar 2. Lig’de mücadele eden bir kadın takımımız var. Erzurum’da 1 kadın, 2 erkek olmak üzere liglerde mücadele eden 3 hentbol takımımız bulunuyor. Gençlerde düzenlenen turnuvalarda 4 kız, 4 erkek takımı katıldı. 60 erkek ve 60 kız sporcu bu turnuvaya katıldı. Yıldızlar - Küçükler Erzurum İl Birinciliği müsabakaları var. Orada da 26 maç var. Muhtemelen orada da yaklaşık 300 sporcu vardır. Erzurum son zamanlarda aldığı ivme ile hentbolda büyük bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk sayesinde oldu. Kendisi Erzurum’a geldiğinden beri hentbol ile bayağı ilgilenmeye başladı. Aziziye Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kulüpleri ile hentbola el attıkları için şu an gayet güzel bir potansiyel yakaladık. Hafta sonları sürekli maçlarımız var. Biz deplasman gidiyoruz, rakiplerimiz buraya geliyorlar. Şu anda gayet güzel bir şekilde turnuvalarımızı gerçekleştiriyoruz.”