Her ay bir değer

Yakutiye Gençlik Merkezi, tıp, hukuk, İlahiyat ve Eğitim Fakültesi gönüllü öğrencileriyle her ay okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine bir değerli şahsiyeti tanıtmaya başladılar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Her ay bir değer

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Yakutiye Gençlik Merkezi´nin hayata geçirdiği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın diğer illerdeki tüm gençlik merkezlerine örnek gösterdiği ?Her Ay Bir Değer´ projesi, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu´nda start aldı. Mart Ayını Yunus Emre´ye ayıran gönüller, Nisan ayında Mevlana, Mayıs ayında ise Hz. Muhammed (sav)´ı öğrencilere anlatacaklar.

Gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler veren Gençlik Lideri İlteriş Bülent Aydın, ?Yakutiye Gençlik Merkezi olarak önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bu projemiz ?Her Ay Bir Değer´ adı ile okulöncesi ve ilkokul öğrencilerini Yunus Emre, Mevlana, Hz. Muhammed (as) anlatacağız. Bu ay Yunus Emre ile başladık. Bu projemiz Bakanlık tarafından diğer ile ve ilçe gençlik merkezine örnek gösterilerek hayata geçirilmesi istendi. Burada bu önemli değerlerin hoş görü gibi özelliklerini onlara anlatarak aşılamaya çalışıyor. Burada dersler veriyoruz, eğlenceli sohbet ve etkinlikler yapıyoruz. Öğrenciler bu etkinlikleri çok sevdiler. Özellikle okul öncesi öğrencileri ayrılmak, bizim gitmemizi istemediler. Tabi böyle güzel ve geri dönüşü böyle olan çalışmalarımız bizi de oldukça mutlu ediyor. Gönüllerimizin bu anlamdaki özverileri, çalışmaları tabi bu kadar kaliteli çalışmalar çıkarmamızı sağlıyor. Öğrenciler gelecek nesilleri oluşturacakları için onlara ne katsak önemlidir. Tabi katılan şeyleri güzel olması gerekiyor ki gelecekte güzel olsun.? diye konuştu.