Her hafta yapılıyor, vatandaş rahatsız!

Her cuma günü artarak gelişen yardım faaliyetleri ve camiler için toplanan paralar vatandaş tarafından rahatsızlığa neden oluyor.

Tarih: 27.01.2024 13:39
Her hafta yapılıyor, vatandaş rahatsız!

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Cami yönetimi tarafından her cuma günleri cami için toplanan yardım paralarının cami giderlerinde harcanmak üzere ayrıldığı bilinirken, il ve ilçeler dahil olmak üzere her cuma günü yapılan yardım faaliyetleri son zamanlarda artış gösterirken bu durum vatandaş tarafından rahatsızlığa neden oluyor. 

Erzurum’da Çoğu vatandaş Cami giderlerinin karşılanması için cemaatten toplanan paranın tutanakla kayıt altına aldıktan sonra kullanılmasını ve harcanan paranın nereye gittiğini belirten makbuzların camilerde yayınlanmasını veya bunları denetleyecek bir mekanizmanın olması gerektiğini belirttiler. 

Kimi Cemaat, “bizler Allah rızası için yardımlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyorken, toplanan paralar keyfi harcamalara harcanıyorsa çok yazık” söylemlerinde bulunurken, kimi cemaat ise, Para toplama işi hoşumuza gitmese de kabul etmek gerekir ki, topluma mal olmuş birçok hayırlı iş, toplanan paralarla ortaya çıkıyor ve bizler bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Bizim dışımızda cemaatin sadakasına talip olanlar da bu işi büyük bir sorumlulukla yerine getirmeli ve en ufak bir suistimalin büyük bir vebale yol açacağını bilerek hareket etmeliler” diye konuştular.