HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

Erzurum’daki resmi kurumlar vatandaşa hizmet yapsın yemek yapmasın.

Tarih: 29.08.2023 16:59
HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş 

Resmi kurumların dışarıya yemek satışı yapmasına tepki gösteren Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, “ Biz söylemekten bıktık resmi kurumlar dışarıya yemek satışı yapmaktan bıkmadı.” 

Lokanta esnafının   zaten mağdur olduğunu ifade eden Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Lokanta esnafına ekonomik anlamda büyük darbe vurduğunu söyledi.

Pınar,” Resmi kurumların dışarıya yemek satışı yapması lokanta esnafına ekonomik anlamda büyük darbe vuruyor. Yıllardan beri bu sorunu dile getirmemize rağmen şehrimizin yöneticileri bu konuyla alakalı hiçbir adım ve çalışma yapılmadı. Biz söylemekten bıktık resmi kurumlar dışarıya yemek satışı yapmaktan bıkmadı. Yıllardan beri çalmadığımız kapı gitmediğimiz yönetici kalmadı kime gittiysek bizleri çocuk kandırır gibi bu sorunu çözüme kavuşturulacağını gerekli çalışmaların yapılacağı söylenilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Lokanta esnafı da bu şehrin evladı biz bu sektörden evimize ekmek götürüyoruz. Biz bunları dile getiriyoruz ama sahipsiziz. İlgili kurumlarla görüştüğümüz zaman herkes suçu bir diğerinin üzerine atıyor.  Vur patlasın çal oynasın herkes istediği gibi satış yapıyor. Biz de her türlü vergi mükellefiyetimizi yerine getirip, ekonominin sıkıntısını birebir çekiyoruz. Bunlar ne vergi ödüyor ne kira ne ruhsat var böyle iş yaparak esnaflarımıza darbe vuruyor. Resmi kurumların dışarıya yemek satışı yaptığından dolayı lokanta esnafın işlerinde olumsuz etkiliyor. Erzurum Lokantacılar Odası Başkanlığı olarak bu sorunların önüne geçilmesi için resmi görüşmeler yaptık. Bu şartlar altında esnafımızın bu yükü kaldırması mümkün değil.  Odamıza üye olan meslektaşlarımızın her biri kapımızı çalıyor ve bu durumdan dert yanıyor. Oda olarak üyelerimizin haklarını aramak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tedbirler yetersiz kalıyor. Köklü çözümlere ihtiyacımız var. Sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Biz bu sorunun çözümüne yönelik her türlü adım atmaya hazırız. Yöneticilerimizin de birer adım atmasını istiyoruz, odamıza üye olan meslektaşlarımızın her biri kapımızı çalıyor ve bu durumdan dert yanıyor. Oda olarak üyelerimizin haklarını aramak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hâlbuki biz bu hususu ilgili defalarca aktardık ve yardım istedik.  Bu konuda hangi kurum ya da kurumların ilgi alanına giriyorsa, ilgililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Sorunun çözümü belediyelerin kendi elinde, ancak bu yönde kimse bir şey yapmıyor.”