Hikmet Karaca: Kimin eli kimin cebinde belli değil!

Son yapılan zamlarla ülkede insanların fakirleşmeye zorlandığını savunan Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, vatandaşın zor durumda olduğunu söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hikmet Karaca:  Kimin eli kimin cebinde belli değil!

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, ´´ Vicdan-i rahatlığını, cüzdan-i rahatlığına tercih edenlerin egemen olduğu bir dünya, ekonomik olarak karanlıkta kalmaya mahkumdur´´ dedi. Başkan Karaca, ´Kiin eli kimin cebinde belli değil´ diyerek te, devletten ihale ile iş alıp vatandaşı dopalgaz ve elektrik gibi zamlarla zor durumda bırakan özel şirketlere de yüklendi. Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, son zamlarla birlikte ülke insanının zor durumda kaldığını belirtti. Başkan Karaca, her hafta yaptığı ´´Esnaf´ca´´ başlıklı  açıklamalarının bu haftaki konusunu, son dönemde yaşanan zam furyasına ayırdı. Başkan Karaca, ´´ Ülkemizde insanlar resmen fakirleştirilmeye zorlanıyor. Normal bir eve 250-300 lira arası elektrik, 100-150 lira arası su, 500-800 lira arası doğal gaz faturası geliyor. Gıda, giyim ve diğer zorunlu giderlerimize gelen otomatik zamların yarattığı etki ise sabit gelirli insanları maddi olarak çok daha zor durumlarda bırakıyor´´ diye konuştu.

´´KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL!´´

Başkan Karaca, açıklamalarına şöyle devam etti: ´´ Hükumeti ve icraatlarını savunurken, biraz da dar gelirli insanların yapılan zamlardan dolayı ne kadar müşkül durumlara düştüklerini de görmemiz, unutmamamız ve dile getirmemiz gerekiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil! Özelleştirme kapsamındaki bütün kurumlar, denetimden uzak bir şekilde her ay faturaları şişirerek sırtımıza katmerli yüklemelerle bindirmeye devam ediyorlar. Bu durumları görmek ve duymak için kör veya sağır olmak gerekmiyor. Yapılan bütün bu zamlara rağmen bazılarının hala ekonomiyi ve pahalılığı kendi maddi durumlarına göre değerlendirmeleri ve o yönde yaptıkları algılarla kamuoyunu aldatmaya ve yanlış yönlendirmeye çalışmalarına da katılmak mümkün değil !!!...´´