Hikmet Karaca: Süper marketler mantar gibi çoğaldı

?En büyük sorun piyasalardaki talep daralması´ diyen Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, esnafın sorunlarını sıraladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hikmet Karaca: Süper marketler mantar gibi çoğaldı

Sinan AYDIN

 

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, ?? Türkiye´de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesi, işçinin, memurun ve çiftçinin gelir düzeyinin iyi olmasına bağlıdır´´ dedi. Piyasalardaki talep daralmasının esnaf için büyük sorun olmaya devam ettiğini belirten Başkan Karaca, ?? Halen en büyük sorun piyasalardaki talep daralmasına bağlı azalan iş hacmi ve bunun yansımalarındaki sorunlardır´´ ifadelerini kulandı.

 

?SÜPER MARKETLER MAHALLE ARALARINA KADAR GİRDİ´

 

Süper marketlerin mahalle aralarına girecek kadar ilerlemesinin de iş hacminin azalması ve esnafın iş yapamaz hale gelmesinde en büyük nedenlerden biri olduğuna vurgu yapan Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, ?? Öncelikle ekonomik sosyal ve siyasal sorunlar teknolojik gelişim, gros, hiper ve süper marketlerin kontrolsüz bir şekilde mantar gibi çoğalmaları, daha da ileri giderek mahalle aralarına kadar girmeleri ile birlikte oluşan haksız rekabet, hızla artan ithalat girdileri ve kendi kontrolleri dışında gelişen piyasa koşulları. Bütün bu olumsuzlukların yanında uygun koşullu finansman sorunu, yetersiz mevzuatlar, yetersiz pazarlama ve mesleki bilgi eksikliği, planlama, adaletsiz vergi ve sosyal güvenlik sistemi, iş yeri temini ihracat ve danışmanlık hizmetlerinin yetersiz ve eksikliği ana başlıklar olarak esnaf ve sanatkârlarımızın başlıca sorunlarıdır´´ şeklinde konuştu. .