Hikmet Karaca´dan ´´Naylon Başkan´´ benzetmesi!

´´Esnafın İş Yerini Kapatmak Durumunda Kalacağı Endişesi İçerisindeyim´´ diyen Başkan Karaca, sessiz kaldığını iddia ettiği oda başkanlarına da ´Naylon Başkan´ benzetmesi yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hikmet Karaca´dan ´´Naylon Başkan´´ benzetmesi!

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, virüsün en çok etkiediği kesimlerin başında vsnaf geldiğini söyledi. ´´Esnafımızın ay sonlarında ödeyecekleri kira, elektrik, su, doğal gaz, sigorta, bağ kur ve maaş ödemelerine destek verilmelidir´´ diyen Başkan Karaca, esnafın durumuna karşı bazı oda başkanlarının da kılını kıpırdatmadını savunup,  ´´ Temsil ettiği meslek örgütünün başkanlığında kalabilmek için evinin bir köşesini veya kapalı bir ardiyeyi iş yeri olarak gösteren, maliyeye boş beyanname veren sözde üst kuruluş temsilcilerine de, kimse kusura bakmasın ama ben; ´Naylon Başka´ diyorum´´ ifadelerini kullandı. Başkan Karaca, sosyal medya hesabından da Esnafca başlığı ile yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ´´ Dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı alınan tedbirlerin arttırılmasının ardından birçok sektör adeta durma noktasına gelirken, virüsün en çok etkilediği kesimlerin başında ise esnaf ve sanatkârımız geliyor.

´´ESNAFIN İŞ YERİNİ KAPATMAK DURUMUNDA KALACAĞI ENDİŞESİ İÇERİSİNDEYİM´´

Salgından dolayı vatandaşlar mecbur olmadıkça sokağa çıkmazken sokakların tenhalaştığı kentimizde birçok esnaf iş yapamadığı için kepenk kapatmaya başladı, iş yerlerini açık tutan esnaf ise satış yapamıyor, satış yapamayınca da iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. Satışların ciddi anlamda düştüğü, bu durumun ise esnafı büyük ölçüde tedirgin ettiği, bu olumsuz gidişatın devam etmesi halinde esnafın tamamının iş yerlerini kapatmak durumunda kalacağı endişesi içerisindeyim. Esnafımızın ay sonlarında ödeyecekleri kira, elektrik, su, doğal gaz, sigorta, bağ kur ve maaş ödemelerine destek verilmelidir. Alınan düşük faizli banka kredileri esnafı geçici bir süre oyalasa da sonu bataklıktır.

ESNAF İŞ YERİNİ AÇMAKTA DA İKİLEM YAŞIYOR.

Kısmi normalleşmeden sonra esnaf satış yapma ümidiyle işyerini açıyor ancak her gün dükkânını siftahsız kapatıyor. Esnaf iş yerini açmakta da ikilem yaşıyor. İş yerini açmazsa da alacak verecek meselesi devam ediyor. Evinin, ailesinin, çoluk çocuğunun sorumluluğu ve sabit giderleri var. Halden anlamayan alacaklıları var. Buna kamu alacaklıları da dahil. Şu an yaşanan durum ticari açıdan çok vahim. İşlerimizde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sezon geçişlerinde de sıkıntılar yaşanacak. Özellikle kış ayları esnaf için çok zor geçecek gibi görünüyor. Şu an tam hızlanması gereken süreçte virüsten dolayı işlerimiz açılmadan durdu. Her şey güzel olacak derken daha da kötü oldu maalesef.

"NAYLON BAŞKAN"

Diğer tarafta ise esnaf temsilcisi geçinen ve esnafın düştüğü bu zor durumda bile kılını kıpırdatmayan, kendi çıkar ve menfaatlerini esnafın menfaatinden daha önde tutan, klişeleşmiş beyanatların dışında tek kelime etmeyen, ekonomik durgunluktan bihaber olan, temsil ettiği meslek örgütünün başkanlığında kalabilmek için evinin bir köşesini veya kapalı bir ardiyeyi iş yeri olarak gösteren, maliyeye boş beyanname veren sözde üst kuruluş temsilcilerine de, kimse kusura bakmasın ama ben; "NAYLON BAŞKAN" diyorum!"