HİKMET KARACADAN EĞİTİME DEĞERLENDİRME

Erzurum Matbaa Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni eğitim ve öğretim sezonunun esnafa, eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlara vesile olmasını diledi.

Tarih: 12.09.2023 17:30 Güncelleme: 12.09.2023 17:46
HİKMET KARACADAN EĞİTİME DEĞERLENDİRME

www.erzurumgunebakıs.com /Sedanur Bingöl

Eğitim öğretimin Okulların açılmasıyla başlayan kırtasiye alışverişinde ki fiyatları değerlendiren Erzurum Matbaa Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni eğitim ve öğretim sezonunun esnafa, eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlara vesile olmasını diledi.

Önceki yıllarda öğrenciye destek olması için verilen okuma kitlerine değinerek yeni bir öneride bulunan Hikmet Karaca, “Erzurum büyükşehir belediyesi, alt kademe ve ilçe belediyelerinin, önceki yıllarda yardıma muhtaç öğrencilere dağıttıkları okuma setlerini tek noktadan almak yerine “kırtasiye kuponu” yapıp dağıtmaları halinde öğrenci de okuluna yakın bir kırtasiyeden setini almış, küçük esnafımız da üç-beş kuruş faydalanmış olur” ifadelerinde bulundu. 

Karaca, “Geçtiğimiz yıllarda belediyelerimiz tarafından ilköğretim çağındaki yardıma muhtaç öğrencilere kitap ve set yardımı yapılmaktaydı, tek noktadan alımı yapılan bu uygulama, geçim kaynağı sadece kitap ve kırtasiyecilik olan esnaflarımızın önemli derecede mağduriyetlerine yol açmaktaydı. Belediyelerimiz tarafından bu yıl da aynı uygulama yapılacaksa, söz konusu olumsuzlukların ve haksız rekabetin önüne geçme adına okul araç ve gereçlerini tek noktadan alıp dağıtma yerine yardıma muhtaç öğrencilerimize ''KIRTASİYE KUPONU'' vermek suretiyle öğrenci ve velilerinin ilimizin muhtelif semtlerinde bulunan kitap-kırtasiyeci esnafımızdan alış veriş yapmalarını sağlamak esnafımıza da önemli bir katkı sağlamış olacaktır. Belediyelerimizin, Kitap ve Kırtasiyeci esnafımızın daha fazla mağduriyet yaşamamaları adına bu önemli konuyu dikkate almalarını bekliyor, yeni eğitim ve öğretim sezonunun esnafımıza, eğitim camiasına ve öğrencilerimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” 

KIRTASİYE MALZEMELERİNDE Kİ PAHALILIK 

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla yoğun talep gören kırtasiye malzemelerinin, pahalı olması hakkında da konuşan Karaca, kırtasiye malzemelerinin hemen hemen hepsi dövize endeksli dedi. 

Karaca, “kırtasiye malzemeleri ülkemizde üretilmediği için dışarıdan dövize endeksli olarak getiriliyor ve bu da fiyatlarda artışa neden olabiliyor. Bu fiyatlar dışında pahalıya satılan kırtasiye malzemeleri denetlenmeli ve önüne geçilmeli”.