Hikâyenin kazananı aktarlar oldu

Son zamanlarda ağır ve şiddetli seyreden soğuk algınlığına karşı şifayı doktorda bulamayanlar aktarları tercih ediyor.

Tarih: 05.02.2024 11:13
Hikâyenin kazananı aktarlar oldu

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Son zamanlarda ağır ve şiddetli seyreden burun, boğaz, bronşlar ile akciğerleri etkileyen influenza virüsüne bağlı solunum yolu enfeksiyonlarına yüksek ateş, titreme, baş ve karın ağrısı gibi ağrılar eşlik ederken kuru öksürük, eklem ve boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşırma, baş dönmesi gibi şikayetlerde bulunan kişiler ise soluğu hastanelerin acilinden sonra aktarlarda alıyor.

Doktorların yanı sıra kurutulmuş çeşitli bitkilerden, çiçeklerden, baharatlardan, yağlardan ve buna benzer gıdalardan ilaç veya çay yaparak satışını gerçekleştiren aktarlar gerek doğal olmasından gerekse içerisinde kimyasal bulundurmayarak sağlıklı ve şifalı olmasından kaynaklı olarak hazırlamış oldukları ürünler kış aylarında yok satıyor. 

Öyle ki konu hakkında konuşan aktarcı, “doktora giden kişi hastalığın en belirgin olarak kendini gösterdiği zaman sadece serum almak ve günü kurtarmak için gider. Bizlere ise kişi henüz hastalığa yakalanmadan önce gelir ve hastalık bittikten sonra da gelmeyi bırakmayarak kış mevsimi çıkana kadar gelmeye devam eder” söylemlerinde bulundu. 

Yüzde yüz doğal bitkilerden ve doğal ve ürünlerden ilaç veya çay yaparak satışını gerçekleştiren aktarcılar, hazırladıkları şifalı otlar sayesinde müşterinin ilgisini çekmeye devam ediyor.