Hınıs Başköy Barajı su tutmaya başladı

Hınıs’ta bulunan Başköy Barajı su tutmaya başlamadan önce yeni yollar yapılmaya başladı, su altında kalacak köy mezarlıkları ise yeni yerlerine taşındı.

Tarih: 19.08.2022 09:47
Hınıs Başköy Barajı su tutmaya başladı

Seyfi Bayer

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı  Mehmet Emin Öz ile birlikte yeni köy mezarlığını ziyaret ederek fidan dikti, 14 km statik kaplama yapılan asfalt çalışmalarını inceledi.Hınıs ve Karaçoban’dan 28 mahalleyi kapsayan proje ile 205 bin 350 dekar tarım arazisi sulanabilecek.  Erzurum Valisi Okay Memiş, DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz'a projeden ötürü teşekkür ederek, barajın bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Hınıs Başköy Barajı temelden 101 metre yüksekliğinde ve 166 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye 23 milyon 210 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.