HINIS KURU FASULYESİ PİŞİRİLİRKEN KABUK ATMIYOR

Erzurum'un bereketli topraklarında yetiştirilen, tadı ve aromasıyla adından söz ettiren Hınıs kuru fasulyesinin kilosu 90 TL’den satışa sunuluyor.

Tarih: 15.07.2023 12:41
HINIS KURU FASULYESİ PİŞİRİLİRKEN KABUK ATMIYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Berivan Polat 

Hınıs kuru fasulyesinin pişirilirken kabuk atmadığını ifade eden Esnaf Emrah Girgin, Hınıs kuru fasulyesinin diğer fasulyelere göre hazımsızlık ve mide şişkinliğini yağmadığını söyledi.

Güneş, “Hınıs kuru fasulyesi hem Hınıs ilçesi hem de köylerinde yetişiyor. Fasulye yuvarlak, uzun ve dolgun bir fasulyedir. Özellikle kuru fasulye yemeğinin yapımında çok tercih ediliyor. Hınıs fasulyenin kilosu da 90 TL’dir. Bu fasulyeler Erzurum yöresine has bir fasulyedir. Verimli arazilerle ön plandayız. Erzurum’da şeker pancarı, mısır, ayçiçeği, yem bitkilerinin yanı sıra fasulye üretiminde de çok bir konuma sahibiz. Fasulye pişirilirken kabuk atmıyor bu çok önemlidir. Çok çabuk da pişiyor. Diğer fasulyeler gibi 30 dakikaya kadar beklemeye gerek kalmıyor. Hınıs fasulyesinden yemeğini yapıp yediğiniz zaman hazımsızlık ve mide şişkinliği asla yapmıyor. Gayet lezzetli bir fasulyedir. Özelikle kadın müşterilerim çok gelip alıyorlar. Satışlarımız gayet çok iyi. Etli yemeklerde de çok güzel gidiyor. Doyurucu bir etkisine de sahiptir. Fasulyenin zaten kabuk atmadığını duyunlar daha çok alıyorlar. Hınıs fasulyesi özellikle yüksek rakım fasulyenin lezzetine lezzet katıyor. Diğer fasulyeler pişirilirken kabuk atıyor yemekte de güzel bir görünüm vermiyor. Fasulyeyi geceden ıslatmadan da pişirilebilir. 10-15 dakika da pişiriliyor.” dedi