Hıristiyan misyonerler ortaokul önlerinde cirit atıyor

Erzurum´da orta okul önlerinde öğrencilere İncil kitabı dağıtılarak misyonerlik faaliyeti yürütülüyor. Yakın bir zamanda bir öğrencinin Hıristiyan dinine geçtiği de iddia ediliyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hıristiyan misyonerler ortaokul önlerinde cirit atıyor

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da misyonerlik faaliyetleri ortaokul öğrencilerine kadar ilerledi. Büyük tehlikeyi, Türk Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Temsilcisi Murat Ertaş gözler önüne serdi. Aynı zamanda eğitimci olan Murat Ertaş, dağıtılan İncil kitapların son sayfalarına ise irtibat için telefon numarası dahi yazıldığını gözler önüne sererek aileleri ve yetkilileri uyardı. Hıristiyanlık dinini yaymak için misyonerlik faaliyetleri yürütenler, Erzurum´da bu işi orta okul öğrencilerine ulaşmaya kadar ilerletti. Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan iki ortaokul yakınında öğrencilere İnci kitapları dağıtıldı. Gençlerin akıllarını yıkayarak din değiştirmelerini sağlamayı amaçlayan misyonerlerin yakın bir zamanda Köşk mahallesinde hem de namaz kılan bir öğrencinin Hıristiyan dinine geçmesini sağladıkları iddia edildi.

 

??HIRİSTİYAN MİSYONERLER ORTAOKUL ÖNLERİNDE CİRİT ATIYOR´´

 

Dağıtılan İncil kitaplarından biri eline geçen Türk Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Temsilcisi Murat Ertaş, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Aynı zamanda eğitimci de olan Murat Ertaş, ?Hıristiyan misyonerler ortaokul önlerinde cirit atıyor´ diyerek hem aileleri hem de yetkilileri uyardı. Dağıtılan İncil kitabını sosyal medya hesabından da paylaşan Başkan Murat Ertaş, ?? Bugün Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki iki ortaokul yakınında dağıtılan İncil. Üniversite öğrencisi sanılan bir kişi, öğrencilere dağıtmış ve uzaklaşmış. Adamlar kitabın son sayfasına whatsapp numarası bile koymuş´´ ifadelerini kullandı.

 

??ÇOCUKLARINIZIN ÇANTASINI KONTROL EDİNİZ´´

Ertaş, ?? Evet, anne babalar. Sizler bu kadar Amerikan kültürü sevdalısı olursanız çocuklarınızın açık yahut gizli Hıristiyan olmalarına şaşırmayacaksınız. Köşk Mahallesi´nde bir gencin, üstelik namaz kılan bir gencin Hıristiyan olduğunu duyalı bir hafta olmadı daha. Lütfen kendinize gelin ve önce sizler Türk-İslam töresini yaşayın, çocuklarınızı da töreye uygun terbiye edin. Lütfen dikkat ediniz, bugün çocuklarınızın çantasını bir kontrol ediniz. Ayrıca, kampüs içinde ve okul önlerinde güvenlik görevlileri bu misyonerlere göz açtırmamalı´´ diye konuştu. Büyük tehlike sonrası Milli Eğitim´in, Emniyet Müdürlüğü´nün ve Erzurum Valiliği´nin nasıl bir çalışma yürüteceği merak ediliyor.