HIRSIZ’A BEYLER BORÇLU

Camilerde hırsızlık olayları çok sık yaşanmaya başladı.

Tarih: 31.08.2023 17:48
HIRSIZ’A BEYLER BORÇLU

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Namaz vakitlerinde camiye giren hırsızılar cami cemaatinin namazı kılarken ayakkabılıktan seçerek aldığı ayakkabıları çalıp kaçıyorlar. Erzurum’da son zamanlarda camideki cemaatin ayakkabılarının çalınmasına vatandaşlar tepki gösterdi.   Uzun süredir camilere dadan hırsızlar cemaati canından bezdirdi. Erzurum’da camilere dadanan hırsızlar cemaatin namaz kıldığı sırada ayakkabılıktan seçtiği ayakkabıları çalıp kaçıyorlar.

Camilerde hırsızlık olayları çok sık yaşanmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.  

Vatandaşlar,”   Cemaat namaz kılarken hırsızlar ayakkabıları alıp götürüyor.  Bir gün namazdan çıktık 8-10 kişinin ayakkabısı yok. Ayağımıza naylon poşet giyip eve gittik. Bazı vatandaşların bir çiftten fazla ayakkabısı namaz kıldığı sırada çalındı.Biz Allah'ın evine namaz kılmaya geliyoruz. Bunlarda ayakkabılarımız çalıyorlar. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Çaldıkları ayakkabının yerine de bir şey bırakmamışlar. Caminin terliğini giydim. Yaşanan olay çok hoş bir olay değil. Bugün çok kişinin ayakkabı çalındı. Bu hırsızlık olayları çok sık yaşanmaya başladı. Cemaat, huzur içinde namazını kılması için kendi arasında çeşitli tedbir almaya karar verdi. Devlet bu hırsızlar için bir önlem almış olsaydı camilerde bu tür hırsızlık olayları yaşanmazdı. Devlet önlem almazsa vatandaş ne yapabilir? Ancak devlet bu tür problemleri çözebilir. Devlet, hırsızları yakalayıp gerekli dersi verecek. Camide yaşanan olumsuzluklardan dolayı bugüne kadar rahatsız olduk. Hırsızlardan çok mustaribiz. Önlem alınmasını istiyoruz. Emniyetimize ve adaletimize güveniyoruz. Cemaatimiz de mustarip, sürekli üzüntü duyuyorlar. Allah bunları ıslah etsin. “