Hızlı trende hedef 2025

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan, hızlı tren konusunda açıklamalarda bulundu.

Tarih: 02.12.2023 16:30
Hızlı trende hedef 2025

www.erzurumguneabakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’da yıllardır konuşulan ancak henüz bir adım atılmamış olan “hızlı tren” konusu hakkında Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan açıklamalarda bulundu. Erzurum’un olmazsa olmaz projelerinden birisinin hızlı tren olduğunu ifade eden Bozan, bu konuda sürekli olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

“Amacımız, parolamız; Erzurum’a hizmettir, Erzurum’un kalkınmasıdır. Bu noktada en önemli projelerden bir tanesi, hızlı trenin Erzurum’a getirilmesidir” şeklinde konuşan Bozan, açıklamalarına şöyle devam etti; “Hızlı tren Erzurum için çok önemli ve kıymetlidir. Sivas’a kadar gelen hızlı trenin Erzurum’a geliş tarihi henüz belli değil, bu konu da kesin bir tarihte yoktur. Biz, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Belediye Başkanlarıyla, Milletvekilleriyle, Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü ile Erzurum’da bu konu üzerinde bir platform oluşturmamız lazımdır. Bir kamuoyu oluşturulup Erzurum’un en öncelikli yatırımının hızlı tren olmasını ifade etmeliyiz” 

“HIZLI TRENİN GELMESİNİN ERZURUM’A BÜYÜK KATKILARI OLACAKTIR”

“Bugün Erzurumlu olup da dışarıda yaşayan yaklaşık 4 milyonun üzerinde insanımız var. Bu insanlarımızı her yıl 10-15 günlük Erzurum’a getirebilirsek, bu kardeşlerimizin Erzurum ekonomisine ne kadar büyük bir katma değer sağlayacağını görmüş oluruz. Ayrıca Erzurum’a hızlı trenin gelmesi demek, 2 üniversite olan şehrimizin şuan ki öğrenci sayısından bir buçuk iki kat daha fazla olması demektir.” 

“ERZURUM SAĞLIK MERKEZİ NOKTASINDA CİDDİ BİR KONUMDADIR”

Erzurum’un sağlık merkezi noktasında da ciddi bir konumda olduğunu söyleyen Başkan Bozan, “Hızlı trenin Erzurum’a gelmesi, komşularımızın buraya gelip rahat bir tedavi sürecinden geçmesini sağlayacaktır. Bu durumda yine aynı şekilde Erzurum ekonomisine bir katma değer sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Son olarak açıklamalarına, “Hedefimiz en kısa zaman içerisinde, 2025’li yıllarda, hızlı trenin Erzurum’a gelmesidir” diyerek devam eden Başkan Adnan Bozan, “Çalışmalarımız bu minval üzerine olacaktır. Bu konuda katkı sağlayacak olan bütün Erzurumlu iş adamları, yönetici ve siyasilerle birlikte hızlı treni Erzurum’a getirmiş olacağız” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.