HIZLI TRENİN ERZURUM’A GELMESİ 2035 YILINI BULUR

Hızlı trenin Erzurum’a gelmesi 2032 veya 2035 yıllarını bulur.

Tarih: 12.02.2024 15:28
HIZLI TRENİN ERZURUM’A GELMESİ 2035 YILINI BULUR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Hızlı trenin gelmesi Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Türk-İş Erzurum İl temsilcisi ve Demir yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, Erzurum’a gelmesi 2032 yılında ve 2035 yıllarında geleceğini söyledi. 

Gökçan,”   Erzurum’daki ekonomik sıkıntılar bitmiş olur ise Hızlı Trenin Erzurum’a gelmiş olur. Şuanda Sivas ve Erzincan’ının hızlı tren fizibilitesi bitmek üzeredir. Hızlı trenin kamulaştırılması olsun ve alt yapısı olsun biran evvel yapılması lazım. Hızlı trenin Erzurum’a gelmesi 2032 yılında ve 2035 yılına anca gelir. Hızlı trenin gelmesi Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu için büyük bir kazançtır. En başta karayollarının ömrü tez bitmeyecek. Çünkü insanlar trenlere daha çok yönelmeye başlayacak. Türkiye’de mazottan tasarruf edilecek. Temiz bir çevre oluşacak. Artı, daha hızlı ulaşım sağlanacak bu sayede zamandan da kazanılmış olacak. Daha temiz, hızlı, masrafı az olması için hızlı tren bir ülke için çok önemlidir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman hızlı treni daha önceden gelişmiş bir ağa sahip hale getirilmiştir. :Keşke daha önceden bu hızlı trene geçmiş olsaydı. Ama geçebilmek önemlidir. Özellikle tren yük taşıma alanında da önemlidir. Büyük yükler ya deniz ulaşımı ya da demir yolu ulaşımı kullanılır. Erzurum’un denizcilik gibi bir şansı yok ama tren ulaşımında önemli bir yere gelinebilir.  Ülkenin gelişmesiyle beraber ülke içinde çalışanlarında refah düzeninin geliştirilmesi gerekir. Aksi halde yapılan yeniliklerin bir anlamı olmaz. Ekonomik büyümenin kesinlikle çalışanlara yansıtılması gereklidir. Toplumun yaşamı hızlandıkça ihtiyaç, tüketimi de artar. Bunun için dengede sağlanmalıdır.” 

Demiryollarının gelişmesi ile Türkiye’nin ekonomisinin daha rahat olacağını belirten   Türk-İş Erzurum İl temsilcisi ve Demir yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, demiryollarında güzel gelişimler yaşandığını dile getirdi. 

Gökçan,”  Demiryolları ikiye ayrıldı üst yapı ve alt yapı diye üst yapıda kendi mecrasında projelendirme yaptığından dolayı hizmetlerin daha hızlı ve daha güvenli yansıyacağına inanıyorum. Aksaklıkların biran önce biteceğine tahmin ediyoruz. Demiryolları daha hızlı daha kaliteli hizmet aşamasına geldi. Demiryolları dünya da çevre kirliliği olmayan az yakıtla çok yük taşıyan yolları bozulmayan çevresine zarar vermeyen en iyi ulaşım aracıdır. Türkiye bunda çok geri kaldı ulaştırma politikalarındaki bizim dışa bağımlığımızdan kaynaklanıyor. Bu hükümetin suçu değildir.  Demiryollarının gelişmesi ile Türkiye’nin ekonomisi insanların seyahat hürriyeti daha rahat olacak.  Can ve ekonomi kayıplarının az olacağı bir ulaşım sistemine kavuşacağız.  Biz demiryolcuları olarak çok mutluyuz.  Demiryollarında güzel gelişimler yaşanıyor.”