Hokeye Bitmiş Gözü ile Bakılıyordu

Erzurum, Türkiye Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ümran Alpak tarafından hokey hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 06.10.2023 19:34 Güncelleme: 09.10.2023 19:04
Hokeye Bitmiş Gözü ile Bakılıyordu

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Erzurum, Türkiye Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ümran Alpak tarafından hokey hakkında bilgiler verdi.

Salon Hokeyi ve Benzerlikleri

Ümran Alpak,  hokeyi açıklarken, bu sporun futsal futbol mantığına benzer bir oyun olduğunu vurguluyor. Oyundaki temel benzerlikler sayesinde, bu sporun buz hokeyi ile ilgisiz olduğunu ve futbola daha çok benzediğini belirtiyor. Açık alan hokeyinin 11'e 11 oynandığını, saha ölçülerinin neredeyse futbol sahasıyla aynı olduğunu ve ofsayt kuralının olmadığını ifade ediyor. Oyunun, futbolun bildik sistemiyle oynandığını ve oyuncuların defans, forvet, orta saha ve bekler gibi pozisyonlara sahip olduğunu ekliyor.

Popülerlik ve Destek Sorunları

Ümran Alpak, hokeyin olimpik bir branş olduğunu, ancak Erzurum'da bu sporun popülerliğine ve desteklerine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Okullara giderek tarama ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını ve bu sporun daha fazla tanınması gerektiğini ifade ediyor. Ancak maddi anlamda yeterli destek alamadıklarını, sadece İl Müdürlüğü'nün destek sağladığını dile getiriyor.

Alt Yapı ve Yetenek Geliştirme Çalışmaları

Altyapıya önem verdiklerini ve okullarda yetenek taramaları yaptıklarını belirten Alpak, çocukları 6 yaşından itibaren hokeye başlatabildiklerini ve bu sporun çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyor. Erzurum'da aktif olarak hokey oynayan 300'den fazla sporcu olduğunu ve bu sayının daha da artabileceğini vurguluyor.

Erzurum'da Hokeyin Geleceği

Ümran Alpak, Erzurum'da hokeyin gelişmeye başladığını ve geçen yıl elde ettikleri başarıların bu sporun potansiyelini gösterdiğini söylüyor. Milli Takım kamplarına sporcular gönderdiklerini ve Erzurum adına güzel şeyler yapmaya başladıklarını belirtiyor. Ancak daha fazla destek ve saha ihtiyacının olduğunu dile getiriyor. Erzurum'da hokey sahasının olmadığını ve sentetik sahalarda oynadıklarını ekliyor.

Sonuç ve Gelecek Planları

Son olarak Ümran Alpak, hokeyin Erzurum'da popüler bir spor olması için daha fazla desteğe ihtiyaç duyulduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmek için çalışmalarının devam edeceğini ifade ediyor. Gençlerin ilgisini çeken bu sporun, Erzurum'da daha fazla tanınması ve desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.