HÜKÜMET ET BULAMIYOR! VATANDAŞIN GÜCÜ YETMİYOR!

Son günlerde artan ve artmaya devam eden “kırmızı et” fiyatları hakkında, Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder açıklamalarda bulundu.

Tarih: 15.12.2023 10:37
HÜKÜMET ET BULAMIYOR! VATANDAŞIN GÜCÜ YETMİYOR!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Devletin et bulamadığını iddia eden Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, devletin et bulması için öncelikle ithale yönelmesi gerektiğini söyledi. Verilen desteklerin çiftçilere yetmediğini söyleyen Ejder, “Bu nedenle çiftçiler hayvan yetiştiremiyor” dedi. 

“Hükümetin öncelikle ithale yönelmesi gerekiyor. Şimdi malum havyacılık Türkiye genelinde bitmiş durumda. Et fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor, şuan da 1 kilogram etin fiyatı 400 TL durumunda. Vatandaşın gücü buna da gerçekten yetmiyor. Hükümet buna önlem almazsa gidişat iyice kötüye ilerleyecek.”

ET VE BALIK KURUMU HAKSIZ REKABET YAPIYOR!

 “Tezgâhlarda et satmamız mümkün değil, haksız rekabet olmuş olur” şeklinde konuşan Kenan Ejder, Et ve Sür Kurumu’nun 200 TL ile haksız rekabet yaptığını ileri sürdü. 

“Vatandaşın alamadığını göre göre 200 TL’ye et çıkmış ancak 300 TL’ye kıyma, 280 TL’ye ise parça satıyorlar. Ben bizzat müdür ile görüştüm eti ucuzlaması konusunda, bana bizde et bulamıyoruz diyor, yokluktan bahsediyor. Bundan dolayı hükümet bazı önemleri bir an önce alması gerekiyor.” 

SÖZDE HAYVANCILIK BÖLGESİ

“Küçükbaş hayvan ve büyükbaş hayvan politikalarını geliştirmesi gerekiyor”

“Şuan Erzurum’da küçükbaş hayvan yok denecek kadar az. Balıkesir, Konya, Şanlıurfa ve Trakya gibi yerlerden sürekli dışarıdan bize küçükbaş hayvan geliyor. Burası hayvancılık bölgesi oluşuyla ün kazanmış ancak şimdilerde sadece sözde hayvancılık bölgesi konumundadır. Hükümetin, et fiyatlarını aşağı çekmesi için önce hayvan yetiştiriciliğine yönelmesi gerekiyor.” 

VATANDAŞLAR “ZORUNLULUKTAN” ET VE SÜT KURUMU’NA YÖNELİYOR

Sözlerine, “Et ve Süt Kurumu bundan bir ay önce biz et istediğimiz zaman peşin fiyatı 220 TL dedi, 270 TL’de kredi kartına taksitle dedi. Bu da hükümetin et bulamadığının büyük bir kanıtıdır” ifadeleriyle devam eden Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “Devletimiz ithal hayvan getirtip burada sattırması ve et fiyatlarını bu şekilde düşürmesi gerekir ama bu da imkânsızdır. Zamanında devletimiz ithal et getirmişti ve bu konuda sıkıntılar yaşanmıştı. Devlet ithal getirilen eti satabilir ancak bizim soframıza gelecek olan et kaliteli olmak zorundadır. Biz Erzurumlular iyi eti bilen insanlarız. Ancak mecburiyet karşısında vatandaşlar Et ve Süt Kurumu’na yöneliyor. Yani küçükbaş olsun büyükbaş olsun ithal et getirilmesi lazım yoksa başa çıkılamaz” diyerek açıklamalarını noktalandırdı.