HURDA ARACIN ÖLÜSÜ BİLE PARA

Hurda araçların geri kazanımı için Türkiye'de ömrünü tamamlamış araçlar, hâlihazırda tüm illerdeki araç sahiplerinden teslim alınıyor.

Tarih: 19.12.2023 17:17
HURDA ARACIN ÖLÜSÜ BİLE PARA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Çevre ve insan sağlığının korunması için araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumunu engellemeye, ömrünü tamamlamış araçlar ile bunlara ait parçaların geri dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Ömrünü tamamlamış araçlar, otomotiv sektörünün diğer çevresel etkilerinden farklı olarak yalnızca çevresel kirleticiler değil, aynı zamanda içerdikleri geri dönüştürülebilir, geri kazanılabilir ve yeniden kullanılabilir malzemeler nedeniyle ekonomik birer değer olma özelliği taşıyor. Ömrünü Tamamlamış Araç Kayıttan Düşme ve Bertaraf Formu kullanması da zorunlu tutuluyor. Bu sayede hurda araçların geri kazanımının takibi de mümkün oluyor. 

Hurda araçlar, kötü görüntü arz ediyor

Hurda araçların çevre kirliliğinin yanı sıra, zamanla tehlike arz ettiğini ifade eden vatandaşlar, Hurda araçlar, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğunu söylediler.

Vatandaşlar,” Hurda araçlar, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra zamanla içeriğinde bulunan tehlikeli maddeler ile de insan sağlığı için tehlike oluşturabiliyor. Her an patlama ve yanma durumları olabilme tehlikesi yaratabilir. Zabıta ekiplerimiz de tespit edilen bu hurda araçları toplatarak insan sağlığını güvence altına almakta ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor."