HURDA ARAÇLAR TEHLİKE ARZ EDİYOR

Erzurum’da çürümeye terk edilen ve çevre kirliliğine yol açan hurda araçlar, çevre kirliliğinin yanı sıra, zamanla tehlike arz ediyor.

Tarih: 24.01.2024 09:38
HURDA ARAÇLAR TEHLİKE ARZ EDİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Bu görüntü ile yaşayan vatandaşlar, hem görüntü kirliliği hem de tehlike saçtığından ötürü belediyenin ilgisizliğinden şikâyetçi. Hurda araçların buralardan kaldırılması için belediyeyi göreve çağıran halk, belediyenin denetimsizliğinden dert yandı.

Vatandaşlar,” Yıllardır çürümeye terk edilmiş arabalar var.   Hurdaya bırakılan araçlar zamanla çöplük haline dönüşürken, çeşitli tehlikelere de davetiye çıkartıyor. Sağlık açısından risk taşıyan araçların çevre ve görüntü kirliliğine de sebep oluyor.  Gece tinercilerin meskeni haline geliyor. Belediye ekipleri, sahiplerinin kaldırmadığı araçları toplasın. Boş arsalara bırakılan ve çürümeye terk edilen araçlar belediye tarafından çekici vasıtasıyla otoparka çekilsin. Hurda araçlar, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra zamanla içeriğinde bulunan tehlikeli maddeler ile de insan sağlığı için tehlike oluşturabiliyor. Her an patlama ve yanma durumları olabilme tehlikesi yaratabilir. Tespit edilen bu hurda araçları toplatarak insan sağlığını güvence altına alınması gerekir. Bu araçlar geri dönüşümle tekrar topluma kazandırılmalıdır. Yetkililerden atıl olan vaziyette olan hurda araçların biran önce gereğinin yapılmasını istiyoruz. Hurda araçların birçoğunun kapısı sökük, camları kırık, kaportaları paslanmış olan ve kullanılmayan araçlar fare, böcek, sinek gibi zararlıların çoğalmasına neden oluyor. Özellikle mahalle çocukları açısından son derece tehlike arz ediyor Bu tür araçlar, hem insan hem de çevre sağlığı açısından zararlı. Hurdaya çıkmış araçlar toplanarak geri dönüşüme gönderilmeli. Çevremizde böylece görüntü kirliliğine son verilmiş olur. Böylece çevremizde görüntü kirliliği olmaz. Çöp yığını haline gelmiş araçlarda olmaz.”