?İçi kurtlu ve şekilsiz olan meyveyi tüketin´

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Erol Yıldırım, ?İlaçsız organik meyve yemek istiyorsanız içi kurtlu ve şekilsiz olanı tercih edin? önerisinde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?İçi kurtlu ve şekilsiz olan meyveyi tüketin´

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Birçoğumuz manavdan ya da marketten meyve alırken şekilli olanını ve taze görünenini seçeriz sağlıklı olsun diye. Ama işin aslı hiç te öyle değilmiş. Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Doktor Erol Yıldırım, doğru bildiğimiz bu yöntemin aslında yanlış olduğunu açıkladı. Yıldırım, ? Meyvenin içi kurtlu olanını tüketin? diyerek kurtlu meyvede ilaç olmayacağını dolayısıyla organik olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

 

?MEYVE ALIRKEN İÇİ KURTLU OLANINI TERCİH EDİN ÇÜNKÜ??

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Erol Yıldırım, içinde böcek ya da kurt olan meyvenin tüketilmesi gerektiğini ayrıca şekli bozuk olan meyvenin de bilinenin aksine içerisinde ilaç olmadığı için daha sağlıklı olduğunu açıkladı. Profesör Yıldırım, ? Meyve alırken içi kurtlu olanını seçin. Çünkü o meyvenin içerisinde böcek ya da kurt yaşıyorsa, o meyve ilaçlı değildir. Yine benzer şekilde şekilsiz olan meyve de, o meyvenin içerisinde ilaç olmadığını gösterir? dedi.

 

?BEN ÖYLE YAPIYORUM?ÇÜNKÜ DAHA SAĞLIKLI?

 

İçi kurtlu ya da şekli bozuk diye tüketilmeyen meyvelerin bilinenin aksine içi kurtlu olmayan ve şekilli olan meyveden daha sağlıklı olduğunu belirten öğretim üyesi Erol Yıldırım, ? İçerisinde böcek olan meyve insan sağlığına daha faydalıdır. 31 yıldır bitkiler üzerine araştırmalar yapıyorum. Yaptığım araştırmalar ve edindiğim tecrübelere dayanarak bunu söylüyorum. Meyvenin böcekli olanı ve şekilsiz olanı insan sağlığına daha faydalıdır. Ben kendim de yaptığım alışverişlerde içi kurtlu ve şekilsiz meyveleri almayı tercih ediyorum. Kurtlarını temizleyip yiyorum? dedi.