İDDEF 52 ÜLKEDE 4 BİN 200 SU KUYUSU AÇTI

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu(İDDEF), 52 ülkede açtıkları kuyuların, bakım ve denetimini kontrollü bir şekilde yapıyor.

Tarih: 31.05.2023 17:01
İDDEF 52 ÜLKEDE 4 BİN 200 SU KUYUSU AÇTI

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ 

52 ülkede 4 bin 200 su kuyuları açtıklarını ifade eden İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği Harun Ağırman, su kuyularının açmalarında ki en temel sebeplerinin  su sorununu azaltmak ve insanlara temiz su içirmek olduğunu söyledi. 

Ağırman, “İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) olarak insanlığın temiz suya kavuşması için her geçen gün daha azimle çalışıyoruz. Dünya genelinde büyük bir sorun haline gelen su Afrika ve Asya’da temiz sağlıklı olarak bulunmadığı için her geçen gün büyüyen bir krize dönüşüyor. Bu sebepledir ki binlerce insan hayatını kaybediyor. Özellikle Asya ve Afrika’da su kuyusu açmak için maddi durumu olmayan Müslüman kardeşlerimiz çamurlu su birikintilerinden iptidai şartlarda arıtılarak elde edilen suları kullanmak ve içmek zorunda kalıyorlar. Her gün yaklaşık bin çocuk, önlenebilir su ve temizlikle bağlantılı sindirim hastalıkları nedeniyle yaşamlarını kaybediyorlar.  Temiz ve tatlı suya hasret insanlık adına harekete geçmek için birçok sebep bulunuyorken, ülkemizin veya dünyanın herhangi bir yerinden birbirini hiç tanımayan bağışçılar belki de aynı su kuyusu fonuna dâhil olarak bu mazlum coğrafyaların bir köşesinde yine hiç tanımadıkları ve gönül bağının olduğu kardeşlerini suya kavuşturuyorlar. Böylece damlaya damlaya su kuyusu olmuş oluyor. Su kuyusunu açmamızdaki en temel sebep su sorununu azaltmak, din kardeşlerimizi temiz suyun ferahlığı ve sıhhatiyle buluşturmaktır. Ayrıca kadın ve çocukların saatlerce su taşımasının önüne geçmek için su kuyuları açıyoruz. Ayrıca dinimizde temizlik ve vecibelerin yerine getirilmesi için su değişilemez bir kaynak olduğundan medrese, mescit, hastane ve okul yanlarında açılan su kuyularımız hayati önem taşıyor. Şuana kadar 52 ülkede 4 bin 200 su kuyusu açtık. Kuyularımızın ömrü bölgedeki yerel görevlilerimiz ve Türkiye’deki ekiplerimiz aracılığıyla sürekli bakımlarını yapıp ve denetimini sağlıyoruz. Açılan su kuyularımıza en az 5 yıl garanti veriliyor.” dedi