İDDEF Gazze yardımlarını açıkladı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu Erzurum Şubesi yetkilileri, İDDEF’in Gazze’de ki yardım metotlarından bahsetti.

Tarih: 23.11.2023 16:26
İDDEF Gazze yardımlarını açıkladı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Gazze’de acil yardım olarak İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’nun (İDDEF) 3 tane ambulansı olduğunu söyleyen İDDEF yetkililerinden Yusuf İslam İlter, bir ambulansın bombalamalar sonucundan biraz harap halde olduğunu söyledi.

“Takipçilerimize sosyal medya üzerinden yapılan yardımlara dair görüntüler paylaşıyoruz” diyerek sözlerine devam eden İlter, Gazze’de ki yardım yöntemlerinden bahsetti.

“Gazze’ye bildiğiniz üzere girişler olmuyor, kendi çalışma mantığımızla ilerlemeye çalışıyoruz. Örneğin orada ambulansı veya arabası olan kişilerin arabalarını kiralıyoruz. Benzin parasını ve araba giderlerini biz karşılıyoruz. Bu şekilde de yardımlarımızı sürdürüyoruz. Orada ki mağdur halka, savaştan çıkan halka yardım etmiş oluyoruz. Yine aynı şekilde Gazze’de fırın kiralamamız var. Fırının giderlerini biz karşılıyoruz, ekmek dağıtımların o şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında, çorba, yemek vb. üstlenmiş durumdayız. İDDEF olarak elimizden geldiği kadar yardım etmeye, birçok insana ulaşmaya çalışıyoruz.” 

Açıklamalarının devamında İDDEF hakkında bilgiler veren Yusuf İslam İlter, “Genellikle yurtdışı için yardımlar yürütüyoruz. Ancak yurtiçinde ki olağanüstü durumlarda, yurtdışı yardımlarımızı kesip anında yurtiçine yöneliyoruz. İstanbul’da dâhil olmak üzere İDDEF’in 25 şehirde 30 temsilciliği bulunuyor. Geçtiğimiz sene 12 temsilcilik açıldı, sayımız gitgide artıyor ve sistemimizi de daha da güçlendirip geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.