İDMANYURDU YETENEKLİ SPORCULAR YETİŞTİRİYOR

Amatör Spor kulüplerinden Erzurum İdmanyurdu Spor Kulübünün önceliği başarılı sporcuları yetiştirip Türk sporuna kazandırmak.

Tarih: 09.06.2023 20:51
İDMANYURDU YETENEKLİ SPORCULAR YETİŞTİRİYOR

www.erzurumgunebakis.om/ İhsan KUMRU

Topluma faydalı biteyler kazandırmak adına ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden Amatör spor kulübü Başkanı Sultan Murat, amaçlarının çocukların ve gençlerin bir araya gelerek sosyal ve ruhsal yönden gelişimlerini sağlamanın yanı sıra fiziksel olarak gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Murat,” Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için spor çok önemli. Sporu ne kadar çok toplumun içine sokarsak, o kadar faydalı olacağına inanıyoruz. İnsanlara karşı barışçı, doğayı seven bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı, yaş kategorilerine göre milli takımların altyapı seçmelerine hazırlamak istiyoruz. Hedeflerimizden bir diğeri de futbolcularımızın Türkiye'deki profesyonel liglerin alt yapısında oynamasıdır.  Spor yapan çocuklarımızın ailelerinin de spor yapması çok önemli. Çocuklar küçük yaşlardan itibaren ebeveynlerini taklit ederler. Spor yapan ailenin çocuğu da spor yapar. Spor kültürünü almış çocukların ruhen ve fiziken daha başarılı oldukları kanıtlanmış bir gerçektir. Çocuklar bu sayede; zararlı alışkanlıklardan ve olumsuz ortamlardan da uzak durur amacımız çocukların ve gençlerin bir araya gelerek sosyal ve ruhsal yönden gelişimlerini sağlamanın yanı sıra fiziksel olarak gelişimlerine katkıda bulunmak. Ülke sporuna başarılı sporcular kazandırıp, ilimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular yetiştirmek istiyoruz.”

 

ELEM,” GELECEK VADEDEN GENÇLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ.”

Genç sporculara hakkettiği değeri vererek  ulusal ve uluslararası sporcular yetiştirme gayretinde olduklarını belirten Amatör Spor kulüplerinden Erzurum İdmanyurdu Spor Kulübü antrenörü Fetullah Elem, İyi sporcunun yanı sıra genç sporculara iyi bir vatandaş olabilmelerini hedeflediklerini söyledi.

Elen,”  Bu şehrin çocuklarına hakkettiği değeri vererek  ulusal ve uluslararası sporcular yetiştirme gayretindeyiz. İyi sporcunun yanı sıra gençlerimize iyi bir vatandaş olabilmelerini hedefliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizi iyi yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu sorumluluğun önemini biliyor ve başarı ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sporcular yetiştirmek büyük bir sorumluluktur. Biz bu sorumluluğu biliyor ve gerekli tüm çabayı gösteriyoruz. Gelecek vadeden gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız yetenekli ve saygılı gençler yetiştiriyoruz. Günümüzde genç oyuncu gelişiminde bütün dünyada kabul görmüş ortak değerler bulunmaktadır. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu yüzden artık oyuncu gelişiminde hangi yolların izlenmesi gerektiği büyük bir sır değil. Bu bilgiler hayata geçirildiğinde uygulamalardaki farklılıklar, insan kalitesi ve kulüplerin bakış açısı gibi detaylar başarıyı getiriyor. Erzurum’da  vatandaşlık görevlerini bilen ülkesine  yararlı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.”